2 rs
pinaattia
2
porkkanaa
1 rs
siitakesieniä
2
luutonta broilerinkoipea
8 dl
mietoa dashi-lientä (jauheesta valmistettua)
½ tl
suolaa
1 rkl
soijakastiketta
2 rkl
miriniä
400 g
udon-nuudeleita
1
nippu kevätsipulia
4
jättiravun tai meriravun pyrstöä
4
kananmunaa
tulista shicimipippuria (etnisistä kaupoista, kuten Tokyokanista)
4
uuninkestävää saviastiaa
■ Ryöppää pinaatti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä nopeasti kylmän veden alla.
■ Purista pinaatti kuivaksi ja leikkaa rouheasti. Kuori ja suikaloi porkkana ja puolita siitakesienet. Paloittele broilerinlihat peukalonpään kokoisiksi paloiksi.
■ Valmista dashiliemi kattilaan ja kuumenna se. Lisää mukaan suola, soija ja mirin. Sekoita hyvin. Lisää mukaan paloiteltu broileri ja nuudelit. Kypsennä viisi minuuttia.
■ Jaa nuudelit, broilerinpalat ja liemi neljään savikulhoon. Asettele päälle pinaatti, porkkanat, leikattua kevätsipulia sekä ravunpyrstö. Riko kananmuna jokaiseen kulhoon ja kypsennä kannen alla hellalla tai 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia tai siihen asti, kunnes kananmuna on hieman hyytynyt. Lisää ripaus japanilaista shicimipippuria.
Resepti: Henri Alén