150 g
mantelimassaa
150 g
pehmeä voita
4 dl
gluteenittomia kaurajauhoja
ripaus suolaa
1 l
raparperia viipaloituna
1 dl
ruokosokeria
4 rkl
calvadosta
100 g
valkosuklaata
1 tl
jauhettua kanelia
1 tl
vaniljasokeria
Pinnalle:
tomusokeria
Lisäksi:
vaniljajäätelöä
■ Sekoita kulhossa mantelimassa, voi, kaurajauhot ja ripaus suolaa tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina kylmään puoleksi tunniksi.
■ Pese raparperin varret ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita piirakkavuoassa raparperit, ruokosokeri ja calvados. Kuutioi valkosuklaa ja lisää vuokaan. Sekoita joukkoon kaneli ja vaniljasokeri.
■ Painele taikina piirakkavuokaan raparperinpalojen päälle. Paina taikina kiinni vuoan reunoille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes taikinakuori on paistunut kauniin ruskeaksi ja tuntuu kypsän rapealta. Anna jäähtyä hetki ja siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa lisäksi hieman sulanutta vaniljajäätelöä.
Resepti: Suvi Rüster