Raparperi-mantelipaistos ja vaniljajäätelöä

Gluteenittoman raparperipaistoksen täyte on mehevän kosteaa. Tarjoa raparperiherkun kanssa vaniljajäätelöä.

1.6.2017 2:00
Määrä6 hengelle
Valmistusaika60 min
  • 150 g

    mantelimassaa

  • 150 g

    pehmeä voita

  • 4 dl

    gluteenittomia kaurajauhoja

  • ripaus suolaa

  • 1 l

    raparperia viipaloituna

  • 1 dl

    ruokosokeria

  • 4 rkl

    calvadosta

  • 100 g

    valkosuklaata

  • 1 tl

    jauhettua kanelia

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  Pinnalle:

  • tomusokeria

  Lisäksi:

  • vaniljajäätelöä

Sekoita kulhossa mantelimassa, voi, kaurajauhot ja ripaus suolaa tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina kylmään puoleksi tunniksi.

Pese raparperin varret ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita piirakkavuoassa raparperit, ruokosokeri ja calvados. Kuutioi valkosuklaa ja lisää vuokaan. Sekoita joukkoon kaneli ja vaniljasokeri.

Painele taikina piirakkavuokaan raparperinpalojen päälle. Paina taikina kiinni vuoan reunoille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes taikinakuori on paistunut kauniin rus­keaksi ja tuntuu kypsän rapealta. Anna jäähtyä hetki ja siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa lisäksi hieman sulanutta vaniljajäätelöä.

Resepti: Suvi Rüster

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat