Munakoiso-kvinoaburgerit

Munakoiso-kvinoapihvit paistetaan ensin uunissa. Juuri ennen burgereiden kokoamista voit ottaa pihveihin tulikuuman lämmön ja oikeanlaisen maun grillissä. Makean savuiset viskisipulit ovat hampurilaistäytteiden aatelia.

8.6.2017 2:00
  • 8–10

    hampurilaissämpylää

  • 1

    annos viskisipuleita (ks. ohje alla)

  • 8–10

    viipaletta cheddaria tai muuta juustoa

  • 4

    tomaattia viipaleina

  • salaatinlehtiä

  • ketsuppia ja sinappia

  Pihvit:

  • 2

    munakoisoa

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 dl

    (kotimaista) kvinoaa

  • 2 dl

    vettä

  • 1

    iso sipuli

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 500 g

    tuoreita herkkusieniä

  • rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen

  • 1½ dl

    korppujauhoja

  • 3

    kananmunaa

  • 2 tl

    suolaa

  • 1 tl

    savupaprikajauhetta

  • 1 tl

    mustapippuria

  • 1 dl

    auringonkukansiemeniä

Viskisipulit:

  • 4

    isoa sipulia

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • 4 rkl

    viskiä

  • 2 rkl

    sokeria

  • 1 tl

    suolaa

  • ½ tl

    mustapippuria

Kuutioi munakoisot ja pyöräytä palat oliiviöljyssä. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda 240-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes palat ovat saaneet paahtuneen värin.

Mittaa kvinoa kulhoon ja kaada päälle runsaasti lämmintä vettä. Kaada kvinoa tiheään siivilään ja huuhtaise. Valuta.

Kuumenna 2 dl vettä kattilassa kiehuvaksi ja lisää valutettu kvinoa. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Siirrä kypsä kvinoa suureen kulhoon jäähtymään.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista ja pilko herkkusienet.

Kuumenna öljyä pannussa ja paista sieniä kovalla lämmöllä, kunnes ne ovat tummanruskeita. Siirrä sienet kvinoakulhoon.

Lisää pannulle öljyä ja sipulit. Paista 5 minuuttia, lisää valkosipuli ja paista vielä 1–2 minuuttia. Lisää kvinoa-sieniseokseen.

Lisää munakoisot, korppujauhot, munat ja mausteet kulhoon muiden ainesten joukkoon. Sekoita, jauha monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Kääntele (älä jauha) lopuksi mukaan auringonkukansiemenet.

Peitä massa kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Tee viskisipulit. Kuori sipulit, viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi.

Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista sipuleita kovalla lämmöllä 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä.

Lisää viski, sokeri, suola ja pippuri. Anna hautua miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia, kunnes neste on haihtunut.

Muotoile pihvimassa 8–10 palloksi leivinpaperin päälle pellille. Litistä pallot pihveiksi. Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Jäähdytä pellillä.

Viimeistele pihvit grillissä. Voitele pinnat öljyllä ja grillaa molemmin puolin. Aseta kunkin pihvin pinnalle loppuvaiheessa cheddarjuustoviipale.

Kuumenna halkaistut sämpylät. Sivele pohjapuolikkaat ketsupilla ja sinapilla. Laita täytteeksi tomaattia, salaattia, pihvit juustoineen sekä viskisipuleita.

Resepti: Laura Kaapro

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat