Kokonainen broileri ja grillattua varhaiskaalia - Reseptit | HS.fi

Kokonainen broileri ja grillattua varhaiskaalia

Kun linnun avaa kypsennystä varten, se kypsyy tasaisesti ja melko nopeastikin. Hanki hyvälaatuinen broileri: siinä on nahan alla maukasta rasvaa, joka mehevöittää lihaa grillauksen aikana.

15.6.2017 2:00
Määrä4 hengelle
Valmistusaika60 min
  • 1

    kokonainen broileri

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • ½

    punainen chili

  • ripaus juustokuminaa

  • 1

    sitruunan kuori ja mehu

  • 2 rkl

    öljyä

  • 1

    ruukku timjamia

  • suolaa

Grillattu varhaiskaali:

  • 1

    kokonainen varhaiskaali

  • 1 rkl

    mietoa pähkinäöljyä

  • 1 rkl

    punaviinietikkaa

  • suolaa

  • 1 dl

    suolapähkinöitä rouhittuna

Leikkaa broilerista selkäranka molemmilta puolilta irti ja leikkaa kaulan kohdalta nahka pois. Paina lintu auki työlaudalle.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna chili. Sekoita valkosipulin ja chilin joukkoon juustokumina, sitruunan kuori ja mehu sekä öljy. Lisää timjamin oksat. Laita lintu syvään astiaan ja hiero mausteseosta huolellisesti lintuun. Anna maustua vähintään kaksi tuntia.

Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja mausta lintu suolalla. Laita lintu isoon halsteriin, joka helpottaa sen kääntämistä grillissä, tai grillaa suoraan ritilällä. Grillaa kannen alla miedolla lämmöllä noin 30–40 minuuttia välillä lintua käännellen. Kokeile kypsyyttä pistämällä terävällä veitsellä reisilihaan. Jos ulostuleva neste on kirkasta, lintu on sopivan kypsä.

Grillaa lisäkkeeksi varhaiskaalia. Poista kaalista uloimmat lehdet ja leikkaa se neljään osaan pitkittäin. Grillaa kaalinlohkot nopeasti leikkuupinnoilta ja nosta pois grillistä.

Mausta lohkot öljyllä, etikalla ja suolalla. Ripottele päälle rouhittua suolapähkinää. Tarjoa grillatun broilerin kanssa.

Resepti: Henri Alén

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat