Lempeä sienilevite - Reseptit | HS.fi

Lempeä sienilevite

Helppo sienilevite maistuu leivän päällä tai uuniperunan täytteenä.

24.8.2017 2:00
Määrä4 hengelle
Valmistusaika15 min
  • 2 dl

    kuorittuja manteleita

  • 1 l

    tuoreita sieniä

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • oliiviöljyä paistamiseen

  • 1 tl

    timjamia

  • ½ tl

    mustapippuria

  • 1–1½ tl

    suolaa

Laita mantelit likoamaan kylmään veteen 4–8 tunniksi tai yön yli. Kaada siivilään, huuhtele ja valuta.

Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuumenna öljyä paistinpannussa. Kuullota sipulia noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli, timjami ja mustapippuri ja kääntele vielä 1–2 minuuttia. Siirrä syrjään.

Lisää pannun lämpöä, kunnes se on erittäin kuuma. Lorauta pannulle öljyä ja paista sienet kahdessa erässä kovalla lämmöllä, kunnes sienet ovat rapeutuneet ja saaneet kauniin värin. Siirrä sipuleiden joukkoon ja anna jäähtyä hieman.

Mittaa tehosekoittimen kulhoon liotetut ja valutetut mantelit, sipuliseos ja paistetut sienet. Aja tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla maun mukaan.

Ohjeella tulee noin 3 dl valmista levitettä. Säilytä levite jääkaapissa kannellisessa astiassa, ja käytä ruiskeksien ja leivän levitteenä sekä sämpylöiden ja patonkien täytteenä. Sienilevite sopii myös vaikkapa uuniperunan tai munakkaan täytteeksi.

Resepti: Laura Kaapro

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat