Yrttibroileria ja sieniä viinissä - Reseptit | HS.fi

Yrttibroileria ja sieniä viinissä

Yrtit korostavat sienten metsäistä makua tässä helpossa pataruuassa.

24.8.2017 2:00
Määrä4 hengelle
Valmistusaika140 min
  • 1 l

    tuoreita sieniä

  • 800 g

    broilerin koipia

  • öljyä paistamiseen

  • 2

    porkkanaa

  • 8

    pientä salottisipulia

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • 3 rkl

    vehnäjauhoja

  • 1 tlk (400 g)

    kokonaisia säilöttyjä (luomu)tomaatteja

  • 4 dl

    punaviiniä

  • 2 tl

    suolaa

  • 1 tl

    timjamia

  • 1 tl

    basilikaa

  • 1 tl

    oreganoa

  • 1 tl

    mustapippuria

  • ½ tl

    rosmariinia

Puhdista ja paloittele sienet. Kuivaa broilerin koivet talouspaperilla.

Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi. Lisää öljyä ja paista sienet kahdessa erässä kovalla lämmöllä, kunnes ne ovat rapeutuneet ja saaneet kauniin värin. Siirrä paistetut sienet pataan.

Lisää hieman öljyä ja paista broilereihin nopeasti hyvä pintaväri kuumalla pannulla. Siirrä pataan.

Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja puolita salottisipulit. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kasvikset pataan ja lisää tomaattipyree ja vehnäjauho. Sekoita huolellisesti, jotta jauhot levittyvät tasaisesti muiden ainesten pintaan.

Lisää kokonaiset säilötyt tomaatit liemineen ja punaviini sekä mausteet. Nosta pata 175-asteiseen uuniin 2 tunniksi.

Tarjoa pata vaikkapa keitetyn riisin, polentan tai perunamuusin kanssa.

Resepti: Laura Kaapro

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat