1 l
tuoreita sieniä
800 g
broilerin koipia
öljyä paistamiseen
2
porkkanaa
8
pientä salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
2 rkl
tomaattipyreetä
3 rkl
vehnäjauhoja
1 tlk (400 g)
kokonaisia säilöttyjä (luomu)tomaatteja
4 dl
punaviiniä
2 tl
suolaa
1 tl
timjamia
1 tl
basilikaa
1 tl
oreganoa
1 tl
mustapippuria
½ tl
rosmariinia
■ Puhdista ja paloittele sienet. Kuivaa broilerin koivet talouspaperilla.
■ Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi. Lisää öljyä ja paista sienet kahdessa erässä kovalla lämmöllä, kunnes ne ovat rapeutuneet ja saaneet kauniin värin. Siirrä paistetut sienet pataan.
■ Lisää hieman öljyä ja paista broilereihin nopeasti hyvä pintaväri kuumalla pannulla. Siirrä pataan.
■ Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja puolita salottisipulit. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kasvikset pataan ja lisää tomaattipyree ja vehnäjauho. Sekoita huolellisesti, jotta jauhot levittyvät tasaisesti muiden ainesten pintaan.
■ Lisää kokonaiset säilötyt tomaatit liemineen ja punaviini sekä mausteet. Nosta pata 175-asteiseen uuniin 2 tunniksi.
■ Tarjoa pata vaikkapa keitetyn riisin, polentan tai perunamuusin kanssa.
Resepti: Laura Kaapro