Uunitomaatti-mozzarella - Reseptit | HS.fi

Uunitomaatti-mozzarella

Ison pihvitomaatin sisälle mahtuu vaikka kokonainen mozzarellapallo. Tämän helpompaa ei kasvisten täyttäminen voi olla!

31.8.2017 2:00
Määrä4 hengelle
Valmistusaika15 min
  • 4

    pihvitomaattia

  • 4 (à 125 g)

    buffalomozzarellapalloa

  • oliiviöljyä

  • mustapippuria ja sormisuolaa

  • 4

    viipaletta ilmakuivattua kinkkua

  • muutama lehti tuoretta basilikaa

  • muutama kierros mustapippurimyllystä

Pese pihvitomaatit ja leikkaa tomaattien kannan kohdalta viipale pois. Kaavi tomaateista siemenet pois (ja lisää siemenet mehuineen esimerkiksi kastikkeen tai keiton liemeen). Taputtele tomaatit sisältä kuivaksi talouspaperilla. Nosta jokaisen tomaatin sisälle mozzarellapallo.

Nosta tomaatit uunivuokaan. Valuta päälle oliiviöljyä. Mausta mustapippurilla ja sormisuolalla. Nosta jokaisen tomaatin päälle ilmakuivattu kinkkuviipale. Aseta uunivuokaan myös tomaateista leikatut kantaviipaleet.

Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 8–10 minuuttia, kunnes juusto on hieman pehmennyt ja ilmakuivattu kinkku rapeutunut. Viimeistele tomaatit basilikan lehdillä ja rouhaise pinnalle vielä mustapippuria. Tarjoile sellaisenaan alkuruokana rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.

Resepti: Suvi Rüster

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat