Srilankalainen pinaatti-linssicurry palak dal

Palak dal ei kaipaa rasvaista kookosmaitoa tai kermaa, vaan sen makua kannattelevat intialaisten ja srilankalaisten suosikkimausteet sekä valkosipulin, inkiväärin ja paksun tomaattipyreen yhdistelmä.

13.11.2017 9:41
Määrä4 hengelle
Valmistusaika25 min
  • 1

    iso sipuli

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 2–3 rkl

    rypsioljyä

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • 2 tl

    juustokuminaa

  • 2 tl

    korianteria

  • 1½ tl

    sinapinsiemeniä

  • 1 tl

    chilihiutaleita

  • 1 tl

    kurkumaa

  • 1 tl

    garam masalaa

  • ½ tl

    mustapippuria

  • 1½ dl

    punaisia linssejä

  • 450 g

    pakastepinaattia

  • 3½ dl

    vettä

  • 1 tl

    suolaa

  • 2 rkl

    sitruunamehua

Tarjoiluun:

  • keitettyä basmatiriisiä

■ Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori pala tuoretta inkivääriä ja raasta sitä hienolla terällä, kunnes saat 1 rkl raastetta.

■ Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Kuullota sipulia 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä 1–2 minuuttia.

■ Lisää tomaattipyree ja kuivat mausteet. Kääntele 1–2 minuuttia.

■ Lisää linssit, pakastepinaatti ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella. Alenna lämpö miedoksi ja anna kypsyä hiljalleen kuplien noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä ja seos on muhennosmaista.

■ Keitä palak dalin hautuessa basmatiriisi kypsäksi toisessa kattilassa.

â–  Mausta palak dal lopuksi suolalla ja sitruunamehulla. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa.

Resepti: Laura Kaapro

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat