1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2–3 rkl
rypsioljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
2 tl
juustokuminaa
2 tl
korianteria
1½ tl
sinapinsiemeniä
1 tl
chilihiutaleita
1 tl
kurkumaa
1 tl
garam masalaa
½ tl
mustapippuria
1½ dl
punaisia linssejä
450 g
pakastepinaattia
3½ dl
vettä
1 tl
suolaa
2 rkl
sitruunamehua
Tarjoiluun:
keitettyä basmatiriisiä
■Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori pala tuoretta inkivääriä ja raasta sitä hienolla terällä, kunnes saat 1 rkl raastetta.
■Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Kuullota sipulia 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä 1–2 minuuttia.
■Lisää tomaattipyree ja kuivat mausteet. Kääntele 1–2 minuuttia.
■Lisää linssit, pakastepinaatti ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella. Alenna lämpö miedoksi ja anna kypsyä hiljalleen kuplien noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä ja seos on muhennosmaista.
■Keitä palak dalin hautuessa basmatiriisi kypsäksi toisessa kattilassa.
â– Mausta palak dal lopuksi suolalla ja sitruunamehulla. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa.
Resepti: Laura Kaapro