Dönerkebab eli ”lihamuki” - Reseptit | HS.fi

Dönerkebab eli ”lihamuki”

Lihamuki on lahtelainen klassikkoyöruoka, jossa kertakäyttöinen limumuki on täytetty döner kebabilla. Tässä versiossa itse tehty döner tarjoillaan pitaleivän sisällä herkkulisukkein, pahvimukissa.

28.12.2017 2:00
Määrä4 hengelle
Valmistusaika45 min
  • 400 g

    sika-nautajauhelihaa

  • 400 g

    karitsan jauhelihaa

  • 3 tl

    suolaa

  • 1 rkl

    juustokuminaa

  • ½ tl

    kanelia

  • ½ tl

    jauhettua neilikkaa

  • ½ tl

    cayennenpippuria

  • 1 rkl

    sipulijauhetta

  • 1 tl

    valkosipulijauhetta

  • 1 tl

    rouhittua mustapippuria

  Jogurttikastike:

  • 2 dl

    turkkilaista paksua jogurttia

  • 1 tl

    juustokuminaa

  Sipulisalaatti:

  • 1

    salaattisipuli

  • 10

    kirsikkatomaattia

  • 2 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • suolaa, mustapippuria

  • ½ pnt

    lehtipersiljaa

  Tarjoiluun:

  • 4

    pitaleipää

Sekoita lihat ja mausteet kulhossa. Vaivaa massaa käsin 20 minuuttia tai niin kauan, että se ei muistuta enää jauhelihaa vaan pikemminkin yhtenäistä massaa. Ota lihamassa käteen ja paisko välillä voimalla kulhoon, jotta saat ilmakuplat pois.

Muotoile seoksesta uuninpellille leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 4 cm:n paksuinen pötkö ja kypsennä sitä 180-asteisessa uunissa 25 minuuttia tai siihen asti, kunnes liha on kypsynyt. Voit viipaloida tarjolle saman tien tai käristää viipaleet vielä pannulla.

Sekoita jogurtti ja juustokumina kulhossa ja anna maustua vähintään 15 minuuttia, mieluummin yön yli.

Kuori sipuli ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi kulhoon. Viipaloi joukkoon kirsikkatomaatit, lisää etikka ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi karkeasti hienonnettu lehtipersilja.

Lämmitä pitaleivät. Halkaise leipä ja täytä lihalla, sipulisalaatilla ja kastikkeella. Tarjoile.

Resepti: Akseli Herlevi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat