400 g
sika-nautajauhelihaa
400 g
karitsan jauhelihaa
3 tl
suolaa
1 rkl
juustokuminaa
½ tl
kanelia
½ tl
jauhettua neilikkaa
½ tl
cayennenpippuria
1 rkl
sipulijauhetta
1 tl
valkosipulijauhetta
1 tl
rouhittua mustapippuria
Jogurttikastike:
2 dl
turkkilaista paksua jogurttia
1 tl
juustokuminaa
Sipulisalaatti:
1
salaattisipuli
10
kirsikkatomaattia
2 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
½ pnt
lehtipersiljaa
Tarjoiluun:
4
pitaleipää
■ Sekoita lihat ja mausteet kulhossa. Vaivaa massaa käsin 20 minuuttia tai niin kauan, että se ei muistuta enää jauhelihaa vaan pikemminkin yhtenäistä massaa. Ota lihamassa käteen ja paisko välillä voimalla kulhoon, jotta saat ilmakuplat pois.
■ Muotoile seoksesta uuninpellille leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 4 cm:n paksuinen pötkö ja kypsennä sitä 180-asteisessa uunissa 25 minuuttia tai siihen asti, kunnes liha on kypsynyt. Voit viipaloida tarjolle saman tien tai käristää viipaleet vielä pannulla.
■ Sekoita jogurtti ja juustokumina kulhossa ja anna maustua vähintään 15 minuuttia, mieluummin yön yli.
■ Kuori sipuli ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi kulhoon. Viipaloi joukkoon kirsikkatomaatit, lisää etikka ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi karkeasti hienonnettu lehtipersilja.
■ Lämmitä pitaleivät. Halkaise leipä ja täytä lihalla, sipulisalaatilla ja kastikkeella. Tarjoile.
Resepti: Akseli Herlevi