Kvinoa-shakshuka tofulla - Reseptit | HS.fi

Kvinoa-shakshuka tofulla

Intialaisten suosikkisuola kala namak tuo kananmunan maun tähän vegaaniseen pannuruokaan.

15.1.2018 10:18
Määrä2 hengelle
Valmistusaika25 min
  • 1½ dl

    kvinoaa

  • 3 dl

    vettä

  • 1

    sipuli

  • 2

    isoa valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 tlk (400 g)

    tomaattimurskaa

  • 1 tl

    sokeria

  • 1 tl

    savupaprikajauhetta

  • ¾ tl

    suolaa

  • ½ tl

    chilihiutaleita

  • ½ tl

    mustapippuria

  • 300 g

    pehmeää tofua

  • ¾ tl

    mustaa suolaa, kala namak

  • (ruohosipulia tai tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna)

Mittaa kvinoa kulhoon ja kaada päälle runsaasti vettä. Kaada kvinoa siivilään ja valuta.

Kiehauta 3 dl vettä kattilassa ja lisää huuhdeltu, valutettu kvinoa. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt kvinoaan.

Aloita kvinoan kiehuessa tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa tai paistokasarissa. Kuullota sipulisilppua 5 minuuttia. Lisää valkosipulisilppu ja kääntele vielä 2 minuuttia.

Kaada pannuun tomaattimurska. Lisää sokeri, savupaprikajauhe, suola, chilihiutaleet ja mustapippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen poreillen ilman kantta 5 minuuttia.

Sekoita joukkoon kypsä kvinoa.

Taputtele tofu talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä, ja pilko se pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää kala namak -suola ja sekoita tofu kokkelimaiseksi seokseksi.

Tee shakshukaan neljä koloa ja jaa tofuseos niihin. Anna kuumentua noin 5 minuuttia.

Viimeistele halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla tai lehtipersiljalla.

Tarjoa sellaisenaan tai vaikkapa hyvän leivän kanssa.

Vinkki: Kala namak -suolaa voi ostaa ekoruokakaupoista ja vegaanisiin tuotteisiin erikoistuneista kaupoista.

Resepti: Laura Kaapro

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat