Possu saltimboccan tapaan - Reseptit | HS.fi

Possu saltimboccan tapaan

Tässä vuokaruuassa possu paistuu perunan ja fenkolin kanssa italialaisesta saltimboccasta inspiroituneeksi helpoksi ateriaksi.

25.1.2018 2:00
Määrä4 hengelle
Valmistusaika60 min
  • 1 kg

    pienehköjä, kiinteitä perunoita

  • 4

    salottisipulia

  • hiutalesuolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 2

    fenkolia

  • 1

    possun sisäfilee

  • 50 g

    voita

  • 4

    oksaa salviaa tai basilikaa

  • 4

    viipaletta ilmakuivattua kinkkua

Kuori perunat ja puolita ne. Kuori ja puolita sipulit.

Laita perunat ja sipulit kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää öljy ja sekoita. Kaada isoon uunivuokaan. Laita 200-asteiseen uuniin ja paista 25 minuuttia.

Huuhtaise ja puolita fenkolit. Leikkaa possu viipaleiksi.

Paina lihapaloja nyrkillä hieman ohuemmiksi. Nosta fenkolin kanssa uunivuokaan. Laita possuille nokare voita ja mausta suolalla ja pippurilla. Työnnä paksuimpaan lihapalaan paistolämpömittari. Jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 68 astetta (noin 10 minuuttia). Ota vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna lihan levätä noin 10 minuuttia. Viimeistele salvialla ja ilmakuivatulla kinkulla.

 

Vinkki: Kaipaatko kastiketta? Tarjoa lisäksi tsatsikia tai ruohosipulilla maustettua kermaviiliä.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat