Glaseerattu papumureke - Reseptit | HS.fi

Glaseerattu papumureke

Juhlava ”papupaisti” sopii vegaaniseen pitopöytään.

13.3.2018 13:46
Määrä6 hengelle
Valmistusaika210 min
  • 8

    perunaa

  • 4

    porkkanaa

  • 1

    palsternakka

  • oliiviöljyä

  • suolaa, mustapippuria

  • tuoreita timjaminoksia

Papumureke:

  • 2 tlk (2 x 400 g)

    säilöttyjä kidneypapuja

  • 1 tlk (400 g)

    säilöttyjä mustapapuja

  • 2

    pientä sipulia

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • oliiviöljyä kuullottamiseen

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • 1½ dl

    kaurahiutaleita

  • ¾ dl

    korppujauhoja

  • ½ dl

    rouhittua pellavansiementä

  • ¾ dl

    auringonkukansiemeniä

  • ½ dl

    oliiviöljyä

  • 2 rkl

    soijakastiketta

  • 1 tl

    paprikajauhetta

  • 1 tl

    juustokuminaa

  • 1 tl

    jauhettua korianteria

  • ¾ tl

    suolaa

  • ¾ tl

    mustapippuria

Glaseeraus:

  • 1 dl

    ketsuppia

  • 1 rkl

    tummaa sokeria

  • 1 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 1 rkl

    soijakastiketta

  • 1 tl

    paprikajauhetta

  • ½ tl

    mustapippuria

  • ¼ tl

    suolaa

Kaada säilötyt musta- ja kidneypavut siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipulia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree, kääntele 2 minuuttia.

Mittaa suureen kulhoon kaikki papumurekkeen ainekset. Siirrä puolet seoksesta monitoimikoneen kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi pyörivällä leikkuuterällä. Toista samoin toinen erä. Yhdistä. (Voit valmistaa massan myös sauvasekoittimella.)

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla. Siirrä papumassa vuokaan ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Halkaise puoliksi. Kuori palsternakka ja porkkanat. Halkaise pitkittäin ja leikkaa vinopaloiksi.

Laita papuvuoka leivinpaperilla vuoratun pellin keskelle.

Asettele perunat ja kasvikset vuoan ympärille. Voitele kevyesti öljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Aseta päälle timjaminoksia.

Paista papumureketta, perunoita ja kasviksia 200-asteisen uunin alaosassa 45 minuuttia.

Valmista sillä välin glaseeraus. Mittaa ainekset kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kuplien noin 5 minuuttia.

Ota pelti uunista. Kumoa papuvuoka keskelle, poista vuoka ja leivinpaperi. Valele glaseeraus murekkeen pintaan. Laita pelti taas uuniin, paahda 10 minuuttia.

Nosta perunat ja juurekset tarjoiluvadille, leikkaa mureke viipaleiksi ja asettele päälle.

Resepti: Laura Kaapro

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat