Pistaaseilla ja yrteillä täytetty karitsanfileerulla - Reseptit | HS.fi

Pistaaseilla ja yrteillä täytetty karitsanfileerulla

Tee maukas täyte yrteistä, pistaaseista ja parmesaanista, ja kiepauta liha rullalle.

22.3.2018 2:00
Määrä4 hengelle
Valmistusaika50 min
  • 4

    karitsan ulkofileetä

  • hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1

    omena

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 dl

    lehtipersiljaa hienonnettuna

  • ½ dl

    tuoretta minttua hienonnettuna

  • 1 dl

    pistaasipähkinöitä rouhittuna

  • 4

    kuivattua viikunaa tai taatelia

  • 1 dl

    parmesaania raastettuna

  • 2 rkl

    dukkahia

Paistamiseen:

  • voi-öljyseosta

Sitomiseen:

  • paistinarua

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa fileisiin syvä viilto siten, että ne ovat melkein halki pituussuunnassa. Avaa leveäksi levyksi. Nuiji varovasti hieman isommaksi. Käsittele muut fileet samalla tavalla. Laita ne hieman limittäin päällekkäin levyksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori omena ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuullota omenaa ja valkosipulia pannulla öljyssä muutama minuutti. Sekoita joukkoon yrtit, pähkinät, kuutioidut viikunat ja parmesaani.

Levitä seos fileille. Kääri rullaksi. Kiinnitä paistinarulla.

Paista lihaan kaunis väri pannulla öljy-voiseoksessa. Hiero pintaan dukkahia. Työnnä lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Varo osumasta täytteeseen.

Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 58 astetta. Tällöin liha on kauniin vaaleanpunaista. Jos pidät kypsemmästä lihasta, jatka paistamista, kunnes sisälämpö on 62 astetta.

Anna lihan levähtää folion alla noin 15 minuuttia ennen viipalointia. Tarjoa esimerkiksi kuskusin ja tsatsikin kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat