Nopea pasha - Reseptit | HS.fi

Nopea pasha

Tämän pashan ehdit valmistaa nopeasti vaikka juuri ennen vieraiden tuloa.

27.3.2018 11:46
Määrä4 hengelle
Valmistusaika20 min
  • 50 g

    voita

  • 250 g

    maitorahkaa

  • 1 dl

    tomusokeria

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • 1

    appelsiinin raastettu kuori

  • 1 dl

    rusinoita

  • 150 g

    ranskankermaa

  • 1 dl

    vispikermaa

  • ½ dl

    tomusokeria

  • 1

    sitruunan raastettu kuori

  • 2

    appelsiinia tai veriappelsiinia

  • ½ dl

    mantelilastuja

  • noin ½ dl

    valmista lemoncurd-tahnaa

Aloita pashan valmistaminen sulattamalla voi.

Sekoita rahka ja tomusokeri keskenään kulhossa. Lisää voisula voimakkaasti vatkaten.

Lisää sitruunamehu, appelsiininkuori ja rusinat.

Vatkaa toisessa kulhossa ranskankerma, kerma, tomusokeri ja sitruunankuori vaahdoksi.

Kuori ja pilko appelsiinit. Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla kullanruskeaksi.

Kokoa pasha laittamalla purkkien tai lasien pohjalle ensin appelsiininpaloja ja lusikallinen lemoncurdia eli sitruunatahnaa. Lisää päälle rahka-rusinatäytettä, sen jälkeen appelsiinipaloja. Laita purkkiin seuraavaksi ranskankerma -täytettä.

Lisää purkin pinnalle vielä appelsiininpaloja sekä mantelilastuja.

Resepti: Kaisa Johansson

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat