50 g
voita
250 g
maitorahkaa
1 dl
tomusokeria
1 rkl
sitruunamehua
1
appelsiinin raastettu kuori
1 dl
rusinoita
150 g
ranskankermaa
1 dl
vispikermaa
½ dl
tomusokeria
1
sitruunan raastettu kuori
2
appelsiinia tai veriappelsiinia
½ dl
mantelilastuja
noin ½ dl
valmista lemoncurd-tahnaa
■ Aloita pashan valmistaminen sulattamalla voi.
■ Sekoita rahka ja tomusokeri keskenään kulhossa. Lisää voisula voimakkaasti vatkaten.
■ Lisää sitruunamehu, appelsiininkuori ja rusinat.
■ Vatkaa toisessa kulhossa ranskankerma, kerma, tomusokeri ja sitruunankuori vaahdoksi.
■ Kuori ja pilko appelsiinit. Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla kullanruskeaksi.
■ Kokoa pasha laittamalla purkkien tai lasien pohjalle ensin appelsiininpaloja ja lusikallinen lemoncurdia eli sitruunatahnaa. Lisää päälle rahka-rusinatäytettä, sen jälkeen appelsiinipaloja. Laita purkkiin seuraavaksi ranskankerma -täytettä.
■ Lisää purkin pinnalle vielä appelsiininpaloja sekä mantelilastuja.
Resepti: Kaisa Johansson