2
kukkakaalia (yhteensä 1,4 kg)
3
kananmunaa
1½ dl
korppujauhoja
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Maustekastike:
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3 rkl
soijakastiketta
3 rkl
hunajaa
1½ rkl
riisiviinietikkaa
1½ rkl
korealaista gochujang-chilitahnaa
1 rkl
seesamiöljyä
Viimeistelyyn:
vaaleita seesaminsiemeniä
■ Erottele kukkakaalit suupalan kokoisiksi kukinnoiksi.
■ Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Laita toiseen kulhoon tai lautaselle korppujauhot. Sekoita niihin suola ja mustapippuri.
■ Kasta kukkakaalin kukinnot ensin kananmunaan, sitten korppujauhoseokseen.
■ Nosta leivitetyt kukkakaalit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
■ Valmista kukkakaalien paahtuessa maustekastike. Kuori ja murskaa valkosipuli kattilaan. Kuori ja raasta pala inkivääriä, kunnes saat 1 rkl raastetta. Lisää kattilaan.
■ Mittaa kaikki loput maustekastikkeen ainekset mukaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kuplien, välillä sekoitellen noin 8–10 minuuttia, kunnes seos on hieman paksuuntunut.
■ Ota kukkakaalit uunista ja kaada kastike niiden päälle. Sekoittele, jotta kukkakaalit maustuvat kauttaaltaan.
■ Jatka paistamista vielä noin 8–10 minuuttia, kunnes maustekastike on ottanut hyvin kiinni kukkakaaleihin.
■ Siirrä kukkakaali tarjoilulautaselle ja ripottele pintaan runsaasti vaaleita seesaminsiemeniä. Tarjoa kuumana.
■ Vinkki: Löydät gochujang-chilitahnaa isoista marketeista ja etnisistä ruokakaupoista.
Resepti: Laura Kaapro