Kukkakaali korealaisittain

Korealainen uunikukkakaali on lempeän mausteinen lisäke.

14.5.2018 11:53
Määrä4 hengelle
Valmistusaika30 min
  • 2

    kukkakaalia (yhteensä 1,4 kg)

  • 3

    kananmunaa

  • 1½ dl

    korppujauhoja

  • ½ tl

    suolaa

  • ½ tl

    mustapippuria

Maustekastike:

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 3 rkl

    soijakastiketta

  • 3 rkl

    hunajaa

  • 1½ rkl

    riisiviinietikkaa

  • 1½ rkl

    korealaista gochujang-chilitahnaa

  • 1 rkl

    seesamiöljyä

Viimeistelyyn:

  • vaaleita seesaminsiemeniä

Erottele kukkakaalit suupalan kokoisiksi kukinnoiksi.

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Laita toiseen kulhoon tai lautaselle korppujauhot. Sekoita niihin suola ja mustapippuri.

Kasta kukkakaalin kukinnot ensin kananmunaan, sitten korppujauhoseokseen.

Nosta leivitetyt kukkakaalit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Valmista kukkakaalien paahtuessa maustekastike. Kuori ja murskaa valkosipuli kattilaan. Kuori ja raasta pala inkivääriä, kunnes saat 1 rkl raastetta. Lisää kattilaan.

Mittaa kaikki loput maustekastikkeen ainekset mukaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kuplien, välillä sekoitellen noin 8–10 minuuttia, kunnes seos on hieman paksuuntunut.

Ota kukkakaalit uunista ja kaada kastike niiden päälle. Sekoittele, jotta kukkakaalit maustuvat kauttaaltaan.

Jatka paistamista vielä noin 8–10 minuuttia, kunnes maustekastike on ottanut hyvin kiinni kukkakaaleihin.

Siirrä kukkakaali tarjoilulautaselle ja ripottele pintaan runsaasti vaaleita seesaminsiemeniä. Tarjoa kuumana.

Vinkki: Löydät gochujang-chilitahnaa isoista marketeista ja etnisistä ruokakaupoista.

Resepti: Laura Kaapro

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat