500 g
vihreää parsaa
350 g
nauhapastaa
suolaa keitinveteen
Kastike:
2
salottisipulia
1 dl
valkoviiniä
2 rkl
valkoviinietikkaa
100 g
voita
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Viimeistelyyn:
1½ dl
parmesaania raastettuna
■ Pese parsat huolellisesti, jotta nuppuihin ei jää yhtään hiekkaa. Kuivaa parsat huolellisesti puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
■ Poista parsoista puumainen kantaosa. Pilko parsat noin 5 cm:n pätkiksi ja jätä odottamaan.
■ Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan, ja mausta vesi suolalla. Laita pasta kypsymään kiehuvaan veteen.
■ Valmista pastan kypsyessä kastike. Kuori ja hienonna salottisipulit.
■ Laita sipulisilppu pieneen kattilaan valkoviinin ja valkoviinietikan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä voimakkaasti kuplien, ilman kantta noin 5 minuuttia, tai kunnes nestettä on jäljellä noin puolet alkuperäisestä (runsas ½ dl).
■ Pilko sillä välin voi kuutioiksi ja jätä odottamaan.
■ Aseta kulhon päälle siivilä ja siivilöi liemi kulhoon. Heitä siivilään jääneet sipulit pois. Kaada kirkas liemi takaisin kattilaan.
■ Ala vatkata voita kuumaan liemeen vispilällä. Pudota liemeen voikuutio kerrallaan ja vatkaa kuohkeaksi. Jatka, kunnes voi on käytetty.
■ Mausta kastike sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
■ Lisää parsapalat kypsymään pastan joukkoon viimeiseksi 3 minuutiksi.
■ Valuta kypsä pasta ja parsapalat. Lisää joukkoon kastike sekä suurin osa parmesaaniraasteesta. Sekoita.
■ Annostele lautasille ja viimeistele lopulla parmesaaniraasteella.
Resepti: Laura Kaapro