Beurre blanc -parsapasta

Voi-valkoviinikastike hurmaa parsapastassa parmesaanin kanssa.

21.5.2018 10:16
Määrä4 hengelle
Valmistusaika15 min
  • 500 g

    vihreää parsaa

  • 350 g

    nauhapastaa

  • suolaa keitinveteen

Kastike:

  • 2

    salottisipulia

  • 1 dl

    valkoviiniä

  • 2 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 100 g

    voita

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • 1 tl

    sokeria

  • 1 tl

    suolaa

  • ¼ tl

    mustapippuria

Viimeistelyyn:

  • 1½ dl

    parmesaania raastettuna

Pese parsat huolellisesti, jotta nuppuihin ei jää yhtään hiekkaa. Kuivaa parsat huolellisesti puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

Poista parsoista puumainen kantaosa. Pilko parsat noin 5 cm:n pätkiksi ja jätä odottamaan.

Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan, ja mausta vesi suolalla. Laita pasta kypsymään kiehuvaan veteen.

Valmista pastan kypsyessä kastike. Kuori ja hienonna salottisipulit.

Laita sipulisilppu pieneen kattilaan valkoviinin ja valkoviinietikan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä voimakkaasti kuplien, ilman kantta noin 5 minuuttia, tai kunnes nestettä on jäljellä noin puolet alkuperäisestä (runsas ½ dl).

Pilko sillä välin voi kuutioiksi ja jätä odottamaan.

Aseta kulhon päälle siivilä ja siivilöi liemi kulhoon. Heitä siivilään jääneet sipulit pois. Kaada kirkas liemi takaisin kattilaan.

Ala vatkata voita kuumaan liemeen vispilällä. Pudota liemeen voikuutio kerrallaan ja vatkaa kuohkeaksi. Jatka, kunnes voi on käytetty.

Mausta kastike sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.

Lisää parsapalat kypsymään pastan joukkoon viimeiseksi 3 minuutiksi.

Valuta kypsä pasta ja parsapalat. Lisää joukkoon kastike sekä suurin osa parmesaaniraasteesta. Sekoita.

Annostele lautasille ja viimeistele lopulla parmesaaniraasteella.

Resepti: Laura Kaapro

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat