Kanavartaat filippiiniläisittäin

Filippiiniläisiin kana-ananasvartaisiin tulee himo! Maun salaisuus on makea ja mausteinen kastike, johon muussataan kypsää banaania.

14.6.2018 2:00
Määrä4 hengelle
Valmistusaika30 min
  • 800 g

    broilerin rintafileetä

  • 1

    kokonainen tuore ananas

  • 8

    kevätsipulin vartta

  • 4

    pitkää punaista chiliä

  Marinadi ja glaseeraus:

  • 1

    (yli)kypsä banaani

  • 1 dl

    ketsuppia

  • 1 dl

    sitruunalimonadia

  • ½ dl

    rypsiöljyä

  • 2 rkl

    fariinisokeria

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • 2 rkl

    soijakastiketta

  • 1 rkl

    tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 3

    valkosipulinkynttä murskattuna

  • 1 tl

    chilihiutaleita

  • 1 tl

    mustapippuria

  • 1 tl

    suolaa

Valmista marinadi. Kuori ja muhenna banaani. Laita kattilaan. Lisää loput ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kuplien ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes seos on sakeaa.

Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja laita sitten jääkaappiin viilenemään vähintään 1 tunniksi, kunnes kastike on kylmää. Älä käytä marinoimiseen lämmintä kastiketta.

Leikkaa broilerin rintafileet pitkittäin noin 1½ cm leveiksi suikaleiksi. Sekoita puolet kastikkeesta broilerisuikaleisiin, säästä puolet erillään. Marinoi broilerisuikaleita jääkaapissa kannellisessa rasiassa tai vahvassa muovipussissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Kuori tuore ananas ja leikkaa se pitkittäin lohkoiksi. Poista puumainen kantaosa. Leikkaa hedelmälohkot paloiksi.

Leikkaa kevätsipulit noin 5 cm:n pätkiksi. Poista chileistä kanta, halkaise chilit puoliksi. Poista siemenet. Leikkaa chilipuolikkaat kahdeksi pätkäksi.

Jaa marinoitu broileri, ananas, kevätsipuli ja chili 4–8 grillivartaaseen vartaiden ja grillin koosta riippuen. Asettele broilerisuikaleet vartaisiin kiemuralle.

Grillaa vartaat kuumassa grillissä välillä käännellen. Ne kypsyvät noin 8–10 minuutissa. Sivele vartaita grillauksen aikana säästetyllä grillauskastikkeella (jota ei ole käytetty marinoimiseen). Tarjoa vartaat kuumana.

Resepti: Laura Kaapro

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat