800 g
broilerin rintafileetä
1
kokonainen tuore ananas
8
kevätsipulin vartta
4
pitkää punaista chiliä
Marinadi ja glaseeraus:
1
(yli)kypsä banaani
1 dl
ketsuppia
1 dl
sitruunalimonadia
½ dl
rypsiöljyä
2 rkl
fariinisokeria
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3
valkosipulinkynttä murskattuna
1 tl
chilihiutaleita
1 tl
mustapippuria
1 tl
suolaa
■ Valmista marinadi. Kuori ja muhenna banaani. Laita kattilaan. Lisää loput ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kuplien ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes seos on sakeaa.
■ Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja laita sitten jääkaappiin viilenemään vähintään 1 tunniksi, kunnes kastike on kylmää. Älä käytä marinoimiseen lämmintä kastiketta.
■ Leikkaa broilerin rintafileet pitkittäin noin 1½ cm leveiksi suikaleiksi. Sekoita puolet kastikkeesta broilerisuikaleisiin, säästä puolet erillään. Marinoi broilerisuikaleita jääkaapissa kannellisessa rasiassa tai vahvassa muovipussissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
■ Kuori tuore ananas ja leikkaa se pitkittäin lohkoiksi. Poista puumainen kantaosa. Leikkaa hedelmälohkot paloiksi.
■ Leikkaa kevätsipulit noin 5 cm:n pätkiksi. Poista chileistä kanta, halkaise chilit puoliksi. Poista siemenet. Leikkaa chilipuolikkaat kahdeksi pätkäksi.
■ Jaa marinoitu broileri, ananas, kevätsipuli ja chili 4–8 grillivartaaseen vartaiden ja grillin koosta riippuen. Asettele broilerisuikaleet vartaisiin kiemuralle.
■ Grillaa vartaat kuumassa grillissä välillä käännellen. Ne kypsyvät noin 8–10 minuutissa. Sivele vartaita grillauksen aikana säästetyllä grillauskastikkeella (jota ei ole käytetty marinoimiseen). Tarjoa vartaat kuumana.
Resepti: Laura Kaapro