Kaurapuuro-siemensämpylät

Tuliko keitettyä liikaa kaurapuuroa? Sekoita kaurapuuronjämät sämpylätaikinan joukkoon. Jos puurossa on jo suolaa valmiiksi, vähennä taikinan suolamäärää. Reilu kourallinen siemeniä antaa sämpylöille rapean ihanan suutuntuman.

13.9.2018 2:00
Määrä14 kappaletta
Valmistusaika90 min
  • 4 dl

    vettä

  • 50 g

    tuorehiivaa

  • 2 tl

    suolaa

  • 2 tl

    sokeria

  • 1½ dl

    kaurapuuroa

  • 4 dl

    puolikarkeita spelttivehnäjauhoja

  • 2 dl

    siemensekoitusta

  • 1 dl

    kauraleseitä

  • noin 5–6 dl

    hiivaleipä-

  • vehnäjauhoja

  • ½ dl

    öljyä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva, suola ja sokeri. (Jos puurossa on suolaa, vähennä suolan määrää taikinapohjasta.) Lisää kaurapuuro ja sekoita tasaiseksi.

Mittaa joukkoon spelttivehnäjauhot, siemensekoitus ja kauraleseet, sekoita. Lisää taikinaan hiivaleipävehnäjauhot muutamassa erässä ja vaivaa taikinaa kunnolla noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon öljy ja vaivaa taikinaa vielä hetki. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho leivinliinalla. Anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Pyöritä taikina rennosti pitkäksi pötköksi ja jaa taikinapötkö noin 14 palaan. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota leivinliinalla alla noin 30 minuuttia.

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne tuntuvat pohjasta napakoilta ja pinta on kauniin ruskea.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat