Paahdettu kukkakaalikeitto - Reseptit | HS.fi

Paahdettu kukkakaalikeitto

Kukkakaaleista soseutuu ihana keitto, varsinkin jos kaalinnuput paahtaa ensin uunissa ja viimeistelee annoksen kermaisella brie-juustolla.

20.9.2018 2:00
Määrä4 hengelle
Valmistusaika45 min
  • 800 g

    kukkakaalia

  • oliiviöljyä

  • suolaa, mustapippuria

  • 2

    salottisipulia

  • 1

    solo-valkosipulinkynsi

  • noin 9 dl

    kasvislientä (voit korvata osan kermalla)

  • 100 g

    brie-juustoa

  • kuivattua chiliä

  Koristeluun:

  • 4 rkl

    siemensekoitusta

  • 50 g

    brie-juustoa

Irrota kukkakaali nupuiksi. Laita pellille. Valuta päälle hieman öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kuoritut, puolitetut sipulit ja kuorimaton valkosipuli. Paahda 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä.

Kuori valkosipuli ja laita se sipuleiden ja kukkakaalien kanssa kulhoon. Ota halutessasi hieman kukkakaalia sivuun koristelua varten. Soseuta tehosekoittimella.

Kiehauta kasvisliemi. Lisää liemi ja brie tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi. Mausta chilillä ja mustapippurilla.

Koristele paahdetuilla siemenillä, juustopaloilla ja kukkakaalinnupuilla.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat