Vihreä shakshuka

Puhtia tuova vihreä shakshuka maistuu esimerkiksi brunssilla tuoreen leivän kera.

8.11.2018 2:00
Määrä2 hengelle
Valmistusaika25 min
  • ½ pientä

    kesäkurpitsaa

  • 1

    keskikokoinen purjo

  • 2–3 rkl

    voita tai öljyä

  • suolaa, mustapippuria

  • ripaus sokeria

  • 3 rkl

    lehtipersiljaa hienonnettuna

  • 2–3 tl

    sitruunankuorta raastettuna

  • 1 rs (70 g)

    salaattipinaattia

  • 4

    kananmunaa

  • 50 g

    fetajuustoa

Tarjoiluun:

  • 1 dl

    paksua maustamatonta jogurttia

  • ripaus sumakkia

Ota esiin pannu, joka on kahvaa myöten uuninkestävä. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa kiekoiksi. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Leikkaa purjo pieniksi paloiksi.

Kuumenna rasva pannussa ja paista kesäkurpitsakiekot nopeasti niin, että ne saavat hieman väriä pintaan. Siirrä kesäkurpitsat lautaselle odottamaan.

Laita purjosilppu pannulle ja paista pehmeäksi. Mausta purjo suolalla, mustapippurilla, sokerilla, persiljalla ja sitruunankuorella.

Laita joukkoon huuhdellut pinaatit ja paista, kunnes pinaatit ovat hautuneet pehmeiksi. Lisää joukkoon kesäkurpitsakiekot. Sekoita, ja tee sitten 4 koloa seokseen.

Riko kananmunat koloihin. Murustele ainesten pinnalle fetajuustoa. Nosta pannu uuniin ja kypsennä, kunnes munien valkuaiset ovat hyytyneet. Se vie 8–12 minuuttia.

Voit tarjota shakshukan heti uunista ottamisen jälkeen kuumana tai hieman haaleana. Tarjoiluvaiheessa voit viimeistellä shakshukan nostamalla päälle paksua jogurttia sekä ripauksen sumakkia. Tarjoa shakshuka tuoreen leivän kera.

Resepti: Katja Bäcksbacka

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat