Tyrni-marenkikakku - Reseptit | HS.fi

Tyrni-marenkikakku

Juhla-aterian päätteeksi sopii tyrni-marenkikakku, jossa hapokas tyrni saa seurakseen makeaa paahdettua marenkia.

22.11.2018 2:00
Määrä10 hengelle
Valmistusaika45 min

Pohja:

  • 12

    digestivekeksiä

  • 65 g

    sulatettua voita

  Tyrnikerros:

  • 3 dl

    vispikermaa

  • liivatelehteä

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 2 dl

    sokeria

  • 400 g

    ranskankermaa

  • 2½ dl

    sokeroimatonta tyrnimehua

  Italialainen marenki:

  • 3

    valkuaista

  • 2 dl

    sokeria

  • 1 dl

    vettä

Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Leikkaa leivinpaperista suorakaiteen malliset palat myös vuoan reunoille. Näin hyytynyt kakku on helpompi irrottaa vuoasta.

Hienonna keksit joko monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai esimerkiksi perunansurvinta apuna käyttäen. Lisää keksimurut sulatetun voin sekaan ja sekoita hyvin. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.

Aloita tyrnikerroksen valmistaminen vatkaamalla kerma kevyeksi vaahdoksi. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatteet likoamaan kulhoon, jossa on kylmää vettä.

Sekoita tuorejuusto ja sokeri hyvin keskenään yleiskoneessa tai sähkövatkaimella. Lisää ranskankerma joukkoon ja sekoita.

Lisää kaksi desilitraa tyrnimehua tuorejuusto-ranskankermaseokseen ja sekoita hyvin.

Lämmitä loput ½ dl tyrnimehua lähes kiehuvaksi kattilassa. Nosta liivatteet vedestä, purista niistä enin vesi pois ja laita ne sulamaan kuumaan tyrnimehuun. Sekoita ja varmista, että kaikki liivate on sulanut mehun joukkoon.

Lisää liivate-tyrnimehuseos ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen täyte­seoksen joukkoon ja sekoita erittäin hyvin.

Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto nuolijalla käännellen.

Kaada täyte vuokaan, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli tai vähintään kuudeksi tunniksi.

Valmista marenki tarjoilupäivänä (voit tehdä sen kuitenkin monta tuntia ennen tarjoilua). Mittaa valkuaiset yleiskoneen kulhoon. Voit myös käyttää sähkövatkainta.

Mittaa sokeri puhtaaseen kattilaan ja kaada vesi päälle. Keitä sokerilientä, kunnes se on 116-asteista. Aloita valkuaisten vatkaaminen jo nyt, mutta jatka sokeriliemen keittämistä, kunnes lämpömittari näyttää 121-astetta.

Nosta sokeriliemi pois liedeltä ja valuta se ripeästi ohuena nauhana valkuaisten joukkoon, samalla koko ajan vatkaten.

Jatka vatkaamista kunnes marenki on kiiltävää ja jäähtynyt.

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastialle. Nostele marenkia kakun päälle. Paahda marenki kaasupolttimella kullanruskeaksi.

Vinkki: Mikäli et halua valmistaa italialaista marenkia kakun päälle, voit koristella hyytyneen kakun valmiilla marenkinapeilla.

Resepti: Kaisa Johansson

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat