
valmistusaika noin 1 h
- 4
- broilerin koipi-reittä
- 2
- oksaa rosmariinia
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- 1 rkl
- voita
- suolaa, mustapippuria
Kastike:
- 1
- sipuli
- 3
- valkosipulinkynttä
- 1 pkt (200 g)
- herkkusieniä
- 2 oksaa
- timjamia tai rosmariinia
- 2 rkl
- rypsiöljyä
- 1 iso prk (0,33 l)
- kuohukermaa
- 1 rkl
- karkeaa dijoninsinappia
- 1 tl
- juoksevaa hunajaa
- hiutalesuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
- täysjyväriisiä, keitettyjä vihreitä papuja
Paista broilereihin kaunis väri pannulla öljy-voiseoksessa rosmariinin kanssa. Laita broilerit uunivuokaan. Mausta. Jatka paistamista uunissa noin 55 minuuttia tai siihen asti, kunnes liha on kypsää. Voit halutessasi tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla. Työnnä se paksuimpaan kohtaan. Liha on valmista mittarin osoittaessa 75 astetta.
Kuori sipulit ja viipaloi ne. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
Kuullota sipuleita ja timjamia pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää sienet ja jatka paistamista muutama minuutti lisää. Kaada pannulle kerma ja anna seoksen kiehahtaa. Lisää sinappi ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua muutama minuutti miedolla lämmöllä.
Tarjoa kastike kypsien broilerin koipi-reisien, riisin ja keitettyjen vihreiden papujen kanssa.
Resepti: Sanna Kekäläinen
Kommentit
Kommenttisi on moderoitavana. Viestejä julkaistaan sitä mukaa, kun toimitus ehtii niitä tarkistaa. Viestejä tarkistetaan arkisin kello 7–24 ja viikonloppuisin kello 8–24