Sitruscaprese - Reseptit | HS.fi

Sitruscaprese

Jos pidät kesäisestä caprese-salaatista, ihastut taatusti tähän kylmemmänkin ajan versioon. Siinä tomaatit korvataan C-vitamiinia pursuavilla sitruksilla.

31.1.2019 2:00

4–6 annosta

valmistusaika 20 min

  • 1

    veriappelsiini

  • 1

    klementiini

  • 1

    pomelo (tai 1 greippi ja 1 appelsiini)

  • 1 dl

    granaattiomenansiemeniä

  • 250 g

    bufalamozzarellaa tai burrataa

  • 1

    ruukku basilikaa

  Kastike:

  • 1 tl

    vaaleaa balsamiviinietikkaa

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • ½ tl

    hiutalesuolaa

  • muutama kierros mustapippuria myllystä

Tee kastike sekoittamalla balsamiviinietikka ja öljy keskenään kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa sitruksista kuoret pois. Viipaloi tai lohko siten, ettei mukaan tule kuoren ja hedelmälihan välissä olevaa valkoista osaa.

Laita sitrukset kastikkeen joukkoon ja pyöräytä sekaisin. Laita tarjoiluvadille.

Viimeistele granaattiomenansiemenillä, mozzarellalla ja basilikanlehdillä.

Vinkki: Lisää salaattiin halutessasi avokadoa ja paahdettuja pinjansiemeniä.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat