4–6 annosta
valmistusaika 20 min
1
veriappelsiini
1
klementiini
1
pomelo (tai 1 greippi ja 1 appelsiini)
1 dl
granaattiomenansiemeniä
250 g
bufalamozzarellaa tai burrataa
1
ruukku basilikaa
Kastike:
1 tl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
2 rkl
oliiviöljyä
½ tl
hiutalesuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
■ Tee kastike sekoittamalla balsamiviinietikka ja öljy keskenään kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
■ Leikkaa sitruksista kuoret pois. Viipaloi tai lohko siten, ettei mukaan tule kuoren ja hedelmälihan välissä olevaa valkoista osaa.
■ Laita sitrukset kastikkeen joukkoon ja pyöräytä sekaisin. Laita tarjoiluvadille.
■ Viimeistele granaattiomenansiemenillä, mozzarellalla ja basilikanlehdillä.
Vinkki: Lisää salaattiin halutessasi avokadoa ja paahdettuja pinjansiemeniä.
Resepti: Sanna Kekäläinen