Kreikkalainen peltimakaronilaatikko

Tuplaa makaronilaatikon parhaat, pinnalta rapeat sattumat ja kypsennä ainekset tavallisella uunipellillä. Reilusti proteiinia ja kuitua sisältävä soijarouhe on mahtava arkiruuan pelastaja, sillä pussillinen säilyy hyvin kuivakaapissa.

21.3.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika 35 min

  • 200 g

    täysjyväpastaa

  • 2 dl

    soijarouhetta

  • 2 dl

    kiehuvaa vettä

  • 1

    keltasipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    rypsiöljyä

  • 1 tl

    kuivattua oreganoa

  • 1 tl

    suola

  • 150 g

    juustoraastetta

  • 5 dl

    maitoa tai kasvimaitoa

  • 2

    kananmunaa

  • 150 g

    fetajuustoa

  • 250 g

    kirsikkatomaatteja

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti suolalla maustetussa vedessä, valuta lävikössä. Levitä pastat voidellulle uunipellille (tai leivinpaperin päälle).

Mittaa soijarouhe kulhoon. Kaada päälle kuuma vesi. Anna turvota 5 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä paistinpannulla muutama minuutti. Lisää soijarouhe. Paista pari minuuttia. Mausta oreganolla ja ½ tl:lla suolaa. Sekoita sipuli-soijarouheseos ja juustoraaste pastan joukkoon pellille.

Sekoita mittakannussa maito, kananmunat ja ½ tl suolaa. Kaada seos pastaseoksen päälle. Murustele päälle fetajuustoa. Huuhtele kirsikkatomaatit, leikkaa puoliksi ja levitä pastapellin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pasta on paistunut pinnalta rapeaksi.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat