Leipä-soijarouhesalaatti

Chilikastikkeella maustettu soijarouhe tukevoittaa leipäsalaattia, joka on saanut ideansa italialaisesta panzanella-salaatista.

21.3.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika 20 min

  • ½

    kuivahtanut patonki

  • 1 dl

    soijarouhetta

  • 1 dl

    kuumaa vettä

  • 1 rkl

    soijakastiketta

  • 1–2 tl

    chilikastiketta

  • 400 g

    tomaatteja tai kirsikkatomaatteja

  • 1

    pieni valkosipulin kynsi

  • 1

    pieni ruukku basilikaa

  • 1

    pieni ruukku lehtipersiljaa

  • 3 rkl

    timjamia hienonnettuna

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 rkl

    punaviinietikkaa

  • 2 rkl

    kapriksia

  • 1 tl

    sokeria

  • 1 dl

    mustia kalamataoliiveja

  Paistamiseen:

  • 2 rkl

    öljyä

  Lisäksi:

  • 1 dl

    parmesaaniraastetta

Revi tai leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi. Mittaa soijarouhe, kuuma vesi, soijakastike ja chilikastike kulhoon, sekoita. Anna turvota 5 minuuttia.

Pese tomaatit ja leikkaa paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Nypi basilikasta lehdet ja hienonna varret. Hienonna lehtipersilja ja timjami.

Sekoita tomaatit, valkosipuli, oliiviöljy, punaviinietikka, kaprikset ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon turvonnut soijarouhe, basilikanlehdet ja hienonnetut varret, lehtipersilja, timjami ja oliivit.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää leipäpalat. Paista sekoitellen 3–5 minuuttia, kunnes leivät ovat pinnalta hieman ruskistuneet. Sekoita paistetut leipäpalat tomaattisalaatin joukkoon. Kaada salaatti tarjoiluvadille. Raasta päälle parmesaania.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat