Mausteinen linssipata

Torju ulkoilman viileyttä kokkaamalla vegaaninen linssipata, joka saa makunsa lämmittävistä mausteita.

28.3.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika 25 min

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1

    keskikokoinen bataatti

  • 1

    porkkana

  • 1

    varsiselleri

  • 1

    suippopaprika

  • 3 rkl

    rypsiöljyä

  • 1 tl

    korianterinsiemeniä

  • 1 tl

    juustokuminaa

  • 1 tl

    kanelia

  • 1 tl

    savupaprikajauhetta

  • 2 dl

    punaisia linssejä

  • noin 7 dl

    kasvislientä

  • 1 ps (80 g)

    salaattipinaattia

  • 1 rkl

    limettimehua

  • 4 rkl

    vegaanista ranskankermaa

  • 4 rkl

    rouhittua mantelia

  • 1

    ruukku korianteria

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori bataatti ja porkkana. Kuutioi ne. Huuhtele ja viipaloi varsiselleri ja paprika. Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää kattilaan loput kasvikset ja mausteet. Paista sekoitellen muutama minuutti. Kaada kattilaan kasvisliemi. Kiehauta seos ja vähennä lämpö keskilämmölle. Anna porista kannen alla 10 minuuttia.

Huuhdo linssit lävikössä. Lisää linssit kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa kasvislientä.

Sekoita joukkoon pinaatti ja limettimehu. Tarjoa vegaanisen ranskankerman, manteleiden ja hienonnetun korianterin kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat