4 annosta
valmistusaika 25 min
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
keskikokoinen bataatti
1
porkkana
1
varsiselleri
1
suippopaprika
3 rkl
rypsiöljyä
1 tl
korianterinsiemeniä
1 tl
juustokuminaa
1 tl
kanelia
1 tl
savupaprikajauhetta
2 dl
punaisia linssejä
noin 7 dl
kasvislientä
1 ps (80 g)
salaattipinaattia
1 rkl
limettimehua
4 rkl
vegaanista ranskankermaa
4 rkl
rouhittua mantelia
1
ruukku korianteria
■ Kuori ja hienonna sipulit. Kuori bataatti ja porkkana. Kuutioi ne. Huuhtele ja viipaloi varsiselleri ja paprika. Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.
■ Lisää kattilaan loput kasvikset ja mausteet. Paista sekoitellen muutama minuutti. Kaada kattilaan kasvisliemi. Kiehauta seos ja vähennä lämpö keskilämmölle. Anna porista kannen alla 10 minuuttia.
■ Huuhdo linssit lävikössä. Lisää linssit kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa kasvislientä.
■ Sekoita joukkoon pinaatti ja limettimehu. Tarjoa vegaanisen ranskankerman, manteleiden ja hienonnetun korianterin kanssa.
Resepti: Sanna Kekäläinen