Lihapulla-munatagine - Reseptit | HS.fi

Lihapulla-munatagine

Marokkolaisittain maustettu lihapullapata saa lisää ruokaisuutta kananmunista. Voit valmistaa lihapullat itse tai käyttää kaupan valmisversioita.

18.4.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika 30 min

  • 1

    salottisipuli

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 2

    suippopaprikaa

  • tilkka öljyä paistamiseen

  • 2 tlk (yhteensä 800 g)

    säilöttyjä kirsikkatomaatteja

  • 2 tl

    sokeria

  • 1 tl

    punaviinietikkaa

  • 1 tl

    ras el hanout -mausteseosta

  • 1 tl

    hiutalesuolaa

  • muutama kierros mustapippuria myllystä

  • 16

    lihapullaa

  • 4

    kananmunaa

  • 1 dl

    korianteria hienonnettuna

Tarjoiluun:

  • kuskusia

Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi paprika.

Kuullota sipuleita valurautapannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää paprikat ja jatka paistamista muutama minuutti lisää.

Kaada pannulle kirsikkatomaatit. Lisää sokeri ja etikka. Kiehauta seos ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta ras el hanoutilla, suolalla ja pippurilla. Lisää lihapullat ja anna lämmetä.

Tee kastikkeeseen kolot ja riko munat niihin. Nosta pannu 200-asteiseen uuniin. Paista noin 8 minuuttia tai siihen asti, kunnes munat ovat juuri ja juuri kypsiä.

Viimeistele ripottelemalla päälle korianteria. Tarjoa kuskusin tai leivän kanssa.

Vinkki: Voit myös tehdä jokaiselle oman annoksen uuninkestävään vuokaan.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat