Lohikedgeree - Reseptit | HS.fi

Lohikedgeree

Kedgeree on alkujaan intialainen riisiruoka, ja tässä reseptissä riisin seurana on kananmunia, savulohta ja vihreitä herneitä.

18.4.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika 35 min

  • 2

    salottisipulia

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 1–2 rkl

    mietoa intialaista currytahnaa

  • 3 dl

    basmatiriisiä

  • 6 dl

    kasvis- tai kanalientä

  • 2 dl

    pakasteherneitä

  • 250 g

    lämminsavustettua lohta

  • 1 ps (80 g)

    salaattipinaattia

  • 1 rkl

    limettimehua

  • ½ tl

    musta- tai valkopippuria myllystä

  • 2 dl

    korianteria hienonnettuna

  • 4

    keitettyä kananmunaa

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannussa öljyssä kypsäksi.

Lisää currytahna ja jatka paistamista noin minuutti. Lisää riisi ja sekoita se hyvin. Lisää tarvittaessa enemmän öljyä. Kaada pannuun kasvisliemi. Kiehauta seos ja vähennä lämpö minimiin. Kypsennä kannen alla riisipakkauksen ohjeen mukainen aika. Lisää herneet, kun riisi on melkein kypsää.

Poista lohesta nahka. Revi lohi pieniksi paloiksi. Sekoita ne pinaatin kanssa kypsään riisiin. Mausta limettimehulla, pippurilla ja yrttisilpulla.

Kuori ja lohko munat. Nosta ne riisin päälle. Tarjoa sellaisenaan tai jogurttisen raita-kastikkeen kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat