Uunimunia ja pikapaistettuja vihreitä kasviksia - Reseptit | HS.fi

Uunimunia ja pikapaistettuja vihreitä kasviksia

Keväiset kasvikset muuttuvat ateriaksi, kun tarjoat niiden kanssa uunimunia. Rapeutta annos saa paahdetuista pinjansiemenistä.

18.4.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika 30 min

  • 600 g

    vihreitä kasviksia, esimerkiksi parsaa, varsiparsakaalia ja herneenpalkoja

  • ½ dl

    ranskankermaa

  • 4

    kananmunaa

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • 2 tl

    sitruunankuorta raastettuna

  • hiutalesuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä

  • 4 rkl

    paahdettuja pinjansiemeniä

Keitä kasvikset napakan kypsiksi. Parsojen ja varsiparsakaalien keittoaika on noin 6 minuuttia ja herneenpalkojen 2 minuuttia. Valuta keitinvesi pois ja nosta kasvikset jääveteen odottamaan.

Lusikoi ranskankerma pieniin kuppeihin. Riko munat ranskankerman päälle. Nosta kupit uunivuokaan. Kaada vuokaan sen verran kiehuvaa vettä, että vesi ylettää kuppien puoliväliin. Laita vuoka 175-asteiseen uuniin. Paista noin 15 minuuttia tai siihen asti, kunnes munat ovat hyytyneet. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.

Paista kasvikset nopeasti pannulla öljyssä. Mausta sitruunamehulla, kuoriraasteella, suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle pinjansiemeniä. Tarjoa kasvikset munien kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat