Savulohi-avokadovoileipäkakku - Reseptit | HS.fi

Savulohi-avokadovoileipäkakku

Tässä kakussa yhdistyvät sushista tutut elementit: terävän tulisella wasabilla maustettu avokadohernetahna ja sushi-inkiväärillä raikkaaksi maustettu lämminsavulohitahna.

25.4.2019 2:00

10 annosta

valmistusaika 1 h + tekeytyminen

  • noin 500 g

    (gluteenitonta) paahtoleipää

  Avokado-hernetahna:

  • 2 (yhteensä 400 g)

    avokadoa

  • 200 g

    pakasteherneitä

  • 1 dl

    majoneesia

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • 2–3 tl

    wasabia

  • ripaus suolaa

  Savulohitahna:

  • 200 g

    lämminsavukalaa, esimerkiksi lohta tai siikaa

  • ½ dl

    sushi-inkivääriä

  • 2 rkl

    ruohosipulia hienonnettuna

  • 1 dl

    vispikermaa

  • 200 g

    tuorejuustoa

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  Koristeeksi:

  • 1

    kurkku

  • 1 dl

    sushi-inkivääriä

  • 1 pkt (5 g)

    paahdettuja merilevä-snacksejä

  • 1 rs (50 g)

    miniversosekoitusta

Leikkaa paahtoleivistä napakat reunat pois.

Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Mittaa joukkoon pakasteherneet, majoneesi, sitruunamehu, wasabi ja ripaus suolaa. Soseuta sileäksi tahnaksi sauvasekoittimella. Maista ja mausta vielä tarvittaessa suolalla ja sitruunamehulla.

Poista savukalasta nahka ja ruodot, hienonna haarukalla pieniksi paloiksi. Valuta sushi-inkivääri liemestä ja hienonna pieniksi paloiksi. Hienonna ruohosipuli.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sitruunamehu. Lisää savukala, ruohosipuli ja sushi-inkivääri.

Vuoraa 1½ litran vetoinen leipävuoka tuorekelmulla niin, että kelmua jää reilusti reunojen yli ja ylijääneen kelmun voi kietoa täytetyn voileipäkakun päälle.

Lado vuoan pohjalle leipäviipaleita. Levitä päälle 1/3 osaa avokado-hernetahnasta. Lado päälle leipäviipaleita, levitä päälle puolet savulohitahnasta. Lado päälle paahtoleipäviipaleita, levitä päälle puolet jäljellä olevasta avokado-hernetahnasta. Jatka näin kerrosten tekemistä, päällimmäiseksi kerrokseksi jää leipäkerros. Jätä 1/3 avokado-hernetahnasta koristelua varten.

Kääräise tuorekelmu kakkuvuoan ympärille. Paina leipiä hieman, jotta kakku on napakasti paketissa. Nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään kuudeksi tunniksi.

Nosta kakku tuorekelmupaketissa tarjoiluvadille. Poista kelmu kakun ympäriltä ja liuta varovasti kelmu pois myös kakun alta. Käytä apuna paistinlastaa.

Levitä loput avokado-hernetahnasta kakun pinnalle.

Pese kurkku ja leikkaa siitä juustohöylällä pitkiä ohuita lastuja. Valuta sushi-inkivääri liemestä ja taputtele viipaleet vielä talouspaperilla kuivaksi.

Levitä merileväsnacksipaloja kakun reunoille. Rullaa kurkkulastut ja levitä kakun päälle. Koristele vielä miniversoilla ja sushi-inkiväärillä.

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat