4 annosta
valmistusaika 15 min
1
nippu vihreää tai valkoista tankoparsaa
1 rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
250 g
burrata-juustoa tai buffalomozzarellaa
Salsa verde:
5
anjovisfileetä
2 rkl
pieniä kapriksia
1 rkl
dijonsinappia
1
valkosipulinkynsi
5 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunan mehua
½
sitruunan raastettu kuori
1
ruukku basilikaa
1 dl
lehtipersiljaa
1 dl
mintunlehtiä
(2 tl sokeria)
(suolaa)
■ Mittaa kaikki salsa verden ainekset yrttejä lukuun ottamatta kulhoon ja soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Hienonna yrtit ja lisää öljyseoksen joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
■ Huuhtaise parsat kylmällä vedellä, kuori ja leikkaa päistä kuivahtanutta vartta pois. Leikkaa parsat 2–3 osaan. Kiehauta vettä paistokasarissa. Nosta parsat kiehuvaan veteen ja keitä 2–3 minuuttia. Kaada vesi pois. Jäähdytä parsat kylmässä vedessä nopeasti ja nosta talouspaperin päälle kuivahtamaan.
■ Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Levitä salaattivadille tomaatteja ja parsoja. Revi päälle burrataa. Valuta päälle salsa verdeä. Tarjoile maalaisleivän kanssa.
Resepti: Suvi Rüster