Parsaa, burrataa ja salsa verdeä

Aromikas salsa verde -kastike maistuu nopeasti keitetyn parsan ja pehmeän burrata-juuston kanssa.

15.5.2019 13:00

4 annosta

valmistusaika 15 min

  • 1

    nippu vihreää tai valkoista tankoparsaa

  • 1 rs (250 g)

    kirsikkatomaatteja

  • 250 g

    burrata-juustoa tai buffalomozzarellaa

Salsa verde:

  • 5

    anjovisfileetä

  • 2 rkl

    pieniä kapriksia

  • 1 rkl

    dijonsinappia

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 5 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 rkl

    sitruunan mehua

  • ½

    sitruunan raastettu kuori

  • 1

    ruukku basilikaa

  • 1 dl

    lehtipersiljaa

  • 1 dl

    mintunlehtiä

  • (2 tl sokeria)

  • (suolaa)

Mittaa kaikki salsa verden ainekset yrttejä lukuun ottamatta kulhoon ja soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Hienonna yrtit ja lisää öljyseoksen joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.

Huuhtaise parsat kylmällä vedellä, kuori ja leikkaa päistä kuivahtanutta vartta pois. Leikkaa parsat 2–3 osaan. Kiehauta vettä paistokasarissa. Nosta parsat kiehuvaan veteen ja keitä 2–3 minuuttia. Kaada vesi pois. Jäähdytä parsat kylmässä vedessä nopeasti ja nosta talouspaperin päälle kuivahtamaan.

Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Levitä salaattivadille tomaatteja ja parsoja. Revi päälle burrataa. Valuta päälle salsa verdeä. Tarjoile maalaisleivän kanssa.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat