Makean suolainen kukkakaalisalaatti - Reseptit | HS.fi

Makean suolainen kukkakaalisalaatti

Tämä vegaaninen kukkakaalisalaatti vain paranee odotellessaan, joten sen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen.

23.5.2019 2:00

6 annosta

valmistusaika 20 min

  • 1

    keskikokoinen kukkakaali

  • 1

    omena

  • 1 prk (400 g)

    kypsiä mustapapuja

  • 100 g

    kuivattuja pehmeitä aprikooseja

  • 1

    ruukku korianteria

  • 100 g

    suolattuja pähkinöitä

Marinadi:

  • 1

    punainen chili

  • 2

    limetin mehu

  • 2 tl

    sokeria

  • ½ tl

    suolaa

  • 2 tl

    seesaminsiemenöljyä

Valmista ensin marinadi. Huuhtele chili, halkaise se, poista siemenet ja hienonna. Purista limeteistä mehu kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri ja suola. Lisää chilit ja seesaminsiemenöljy.

Huuhtele kukkakaali, halkaise ja poista kanta. Hienonna kukkakaalin nuput pieneksi muruksi. Halkaise omena, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenkodat. Leikkaa kuutioiksi. Huuhtele mustapavut lävikössä vedellä. Viipaloi aprikoosit. Hienonna korianteri. Sekoita kukkakaali, omenat, aprikoosit ja pavut marinadin joukkoon. Kaada seos tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon korianteri ja pähkinät.

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat