Tuplamarinoitu broileri-porkkanasalaatti - Reseptit | HS.fi

Tuplamarinoitu broileri-porkkanasalaatti

Kun paahdat porkkanoita ensin hetken kuumassa uunissa, niiden pinta pehmenee ja mausteliemi imeytyy paremmin.

23.5.2019 2:00

8 annosta

valmistusaika 30 min

  • 1 kg

    porkkanoita

  • 6 rkl

    sitruunan mehua

  • 3 rkl

    hunajaa

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 tl

    sinapinsiemeniä

  • 1 tl

    korianterinsiemeniä

  • ½ tl

    suolaa

  • 1 dl

    tuoretta vahvaa minttua

Rakuunabroileri:

  • 600 g

    broilerin fileepihvejä

  • 1 tl

    suolaa

  • 2–3

    valkosipulinkynttä

  • 3–4 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 dl

    hienonnettua rakuunaa

Lisäksi:

  • 2 rs (à 100 g)

    salaattisekoitusta

  • 200 g

    fetajuustoa

Kuori porkkanat, halkaise ja leikkaa reilun kokoisiksi viipaleiksi. Levitä porkkanat uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes porkkanoiden pinta on hieman pehmennyt. Porkkanat saavat jäädä sisältä pureskeltavan rapsakoiksi.

Sekoita kulhossa sitruunamehu, hunaja, öljy, sinapinsiemenet, korianterinsiemenet ja suola. Lisää joukkoon kuumat porkkanat. Hienonna joukkoon minttu.

Kypsennä broilerin fileepihvit pannulla, grillissä tai uunissa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Mausta suolalla. Leikkaa fileepihvit viipaleiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita kulhossa öljy, valkosipulimurska ja hienonnettu rakuuna. Lisää broileriviipaleet.

Huuhtele salaattisekoitus tarvittaessa ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Levitä salaatit tarjoiluvadille. Lisää joukkoon porkkanat ja broilerit mausteliemineen. Murustele päälle fetajuustoa.

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat