Pamautuskeksit - Reseptit | HS.fi

Pamautuskeksit

Nämä keksit saavat nimensä paistamistekniikasta, jossa peltiä paukutetaan pöytää vasten. Näin keksit saavat ruttuisen reunan.

23.5.2019 2:00

10 jättikeksiä

valmistusaika 1 h

  • 225 g

    voita

  • 3½ dl

    sokeria

  • ½ dl

    fariinisokeria

  • 1 kpl

    kananmuna

  • 2 rkl

    maitoa

  • 4½ dl

    vehnäjauhoja

  • ½ tl

    soodaa

  • ½ tl

    suolaa

  • 150 g

    tummaa suklaata rouheena

Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää kananmuna ja maito.

Sekoita vehnäjauhot, sooda ja suola keskenään ja lisää ne muiden aineiden joukkoon. Lisää lopuksi suklaarouhe.

Jaa taikina 10 osaan ja pyöritä palloiksi. Laita pallot jääkaappiin, kunnes ne ovat kauttaaltaan jääkaappikylmiä.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Nosta 3–4 palloa leivinpaperin päälle pellille siten, että niiden väliin jää reilusti tilaa. Paista keksejä ensin 10 minuuttia. Ota pelti uunista ja pamauta se napakasti pöytää vasten. Paista tämän jälkeen 2 minuuttia ja toista pamautus. Jatka paistamista ja pamauttamista 2 minuutin sykleissä, kunnes keksit ovat paistuneet yhteensä 16–18 minuuttia. Paista samoin loput keksit.

Anna keksien jäähtyä.

Resepti: Kaisa Johansson

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat