Grillattu fattoush-salaatti

Fattoush-salaatti on Lähi-idän keittiöstä tuttu. Kun grillaat salaattiin tulevat kasvikset, saa ruoka hauskaa lisämakua.

13.6.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika noin 45 min

  • 1

    iso munakoiso

  • 2

    punaista paprikaa

  • 2

    vihreää paprikaa

  • 250 g

    kirsikkatomaatteja

  • 2–3

    pitaleipää

  • rypsiöljyä, suolaa, mustapippuria

  Kastike:

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1 dl

    hyvää oliiviöljyä

  • 2 tl

    sitruunamehua

  • 2 tl

    sumakkia

  • ½ tl

    sokeria

  • ¾ tl

    suolaa

  • 2–3 rkl

    tuoretta minttua hienonnettuna

  • noin 15 cm:n pala

    kurkkua

  Päälle:

  • 200 g

    fetajuustoa

  • sumakkia

  • ½

    granaattiomenan siemenet

Tee ensin kastike ja kata pöytä, jotta saat salaatin lämpimänä ruokapöytään.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kulhon pohjalla oliiviöljy, valkosipuli, sitruunamehu, sumakki, sokeri ja suola.

Hienonna minttu. Huuhtele kurkku ja leikkaa ihan pieniksi kuutioiksi.

Sekoita kurkku ja minttu kastikkeen joukkoon. Jätä kastike odottamaan.

Murenna fetajuusto isohkoiksi paloiksi. Irrota granaattiomenasta siemenet kulhoon. Jätä feta ja granaattiomenan siemenet odottamaan.

Huuhtele kasvikset. Leikkaa munakoiso kiekoiksi. Ripottele hieman suolaa kiekoille ja jätä hetkeksi tihkumaan. Pyyhi sitten neste talouspaperilla.

Poista paprikoista kanta ja siemenet. Leikkaa paprikat muutamaan isoon palaan.

Pyöräytä munakoisot, paprikapalat ja kirsikkatomaatit kulhossa, jossa on tilkka öljyä. Mausta pippurilla ja suolalla.

Kuumenna grilli ja laita ensin munakoisot ja pitaleivät grillautumaan. Grillaa pitaleipiä vain sen verran että ne saavat hieman paahtunutta väriä. Nostele leivät sitten pois grillistä ja leikkaa suupaloiksi.

Laita hetken päästä grilliin paprikat ja siitä hetken päästä kirsikkatomaatit.

Kun kaikki munakoisot ovat pehmeitä ja tummia, ja paprikat ja tomaatit saaneet hyvin väriä, nosta ainekset isolle vadille sekaisin. Lisää joukkoon pitaleipäpalat. Valuta aineksille kastike kurkkukuutioineen. Levitä päälle feta ja ripottele pintaan vielä sumakkia sekä halutessasi granaattiomenan siemeniä.

Tarjoa salaatti heti.

Vinkki: Lähi-idästä tulevaa sumakkimaustetta saa isoista marketeista. Sumakkipensaan kuivatuista marjoista valmistetussa mausteessa on kirpeän sitruunainen maku. Se on yhtä aikaa hapokkaan ja aavistuksen hedelmäisen makuinen.

Resepti: Katja Bäcksbacka

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat