Kapen supersalaatti - Reseptit | HS.fi

Kapen supersalaatti

Hiillosta kalapalat kuumalla pannulla ja yhdistä salaatiksi parsakaalin, kananmunien, lehtikaalin ja muiden herkullisten ainesten kanssa.

22.8.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika 40 min

  • 400 g

    nahaton nieriäfilee

  • hienoa merisuolaa

  • 100 g

    parsakaalia

  • 3

    keitettyä kananmunaa

  • 150 g

    lehtikaalia

  • 2

    sydänsalaattia

  • 50 g

    sokeriherneenpalkoja

  • 1

    pienehkö purjo

  Granola:

  • 1

    kananmunan valkuainen

  • 50 g

    pellavansiementä

  • 50 g

    hasselpähkinää murskattuna

  • 2 rkl

    mantelijauhetta

  • suolaa

  • mustapippuria

  Savujuusto-caesarkastike:

  • 50 g

    savujuustoa (esimerkiksi Kippari)

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1

    anjovisfilee

  • 2 dl

    majoneesia

  • tilkka sitruunamehua

  • suolaa

  • mustapippuria

Tee ensin granola, jolla salaatti viimeistellään. Vatkaa kananmunan valkuainen vaahdoksi. Sekoita joukkoon pellavansiemenet, hasselpähkinä ja mantelijauhe. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle.

Paahda granolaa 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai siihen asti, kunnes granolassa on kaunis ruskea väri. Anna jäähtyä. Murskaa jäähtynyt granola pienemmiksi muruiksi.

Aloita kastikkeen valmistus raastamalla savujuusto. Kuori ja hienonna valkosipuli, hienonna myös anjovis. Soseuta kaikki ainekset sileäksi kastikkeeksi yleiskoneessa. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Leikkaa nieriä sopiviksi annospaloiksi. Kuumenna paistinpannu liedellä rohkeasti melkein savuavan kuumaksi. Ripottele kuumalle kuivalle paistinpannulle kevyesti suolaa. Hiillosta nieriäpalat kuumalla pannulla.

Käännä kalapalat, kun hiillostuva pinta on ottanut reilusti väriä kuumasta pannusta. Jatka hiillostamista noin 3–4 minuuttia tai siihen asti, kunnes kala on kypsää. (Jos nieriäpalat ovat tosi paksuja voit ottaa vain värin paistinpannulla ja jatkaa kypsentämistä 180-asteisessa uunissa noin 3–4 minuuttia.) Jäähdytä.

Lohko kypsät kalapalat sopiviksi suupaloiksi.

Jatka parsakaalin paahtamisella. Leikkaa parsakaali veitsellä pienemmiksi paloiksi. Paahda myös parsakaalit kuumalla pannulla, kunnes pinta on kauniin paahteinen. Nosta parsakaalit astiaan ja peitä kelmulla.

Kuori kananmunat, pilko paloiksi. Huuhtele ja kuivaa salaatit ja sokeriherneet, puhdista purjo. Revi lehtikaalista keskiruoti pois. Leikkaa lehtikaali, sydänsalaatti, purjo ja sokeriherneet pienemmiksi paloiksi.

Yhdistä salaatin ainekset kulhossa, mausta savujuusto-caesarkastikkeella. Viimeistele granolalla.

Resepti: Kari Aihinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat