Vuohenjuusto-sienipiirakka - Reseptit | HS.fi

Vuohenjuusto-sienipiirakka

Leivo voitaikinasta helposti syntyvä, mutkaton piirakka.

5.9.2019 2:00

6 palaa

valmistusaika 15 min + 30 min

  • 500 g

    laskostettua pakastevoitaikinaa (ei levyjä)

  • 3 oksaa

    timjamia tai rosmariinia

  • 1

    pieni valkosipulinkynsi

  • 1 rkl

    sitruunan kuoriraastetta

  • 1 prk (200 g)

    ranskankermaa

  • suolaa, mustapippuria myllystä

  • 200 g

    vuohenjuustoa

  • noin 8 dl

    sieniä, esimerkiksi kantarelleja tai suppilovahveroita

  • (yrttejä, viipaloitua kesäpunasipulia)

Ota taikina sulamaan. Laita uuni lämpiämään 200-asteiseksi.

Puhdista sienet ja leikkaa ne suupaloiksi. Paista niitä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Irrota timjaminlehdet tai hienonna rosmariini. Sekoita ne sitruunan kuoriraasteen, ranskankerman, suolan ja pippurin kanssa. Viipaloi tai murustele juusto.

Laita voitaikina leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kauli taikinaa ohuemmaksi levyksi. Leikkaa terävällä veitsellä noin 1 cm:n leveä reunus taikinaan siten, ettei veitsi osu ihan pohjaan asti.

Levitä ranskankermaseos taikinapohjalle. Laita päälle juusto ja sienet. Paista noin 30 minuuttia uunin alatasolla tai siihen asti, kunnes taikina on kypsää.

Viimeistele halutessasi yrteillä ja viipaloidulla punasipulilla. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat