Sienipizza - Reseptit | HS.fi

Sienipizza

Pizzaperjantain pelastus on kaupan valmiista tuorepizzapohjasta tehty pizza. Levitä pohjaan tuttua tomaattikastiketta tai korvaa se ranskankermalla.

5.9.2019 2:00

1 pellillinen

valmistusaika 20 min

  • 1 (noin 600 g)

    kaupan valmis tuorepizzapohja

  Täyte:

  • 6 dl

    puhdistettuja ja paloiteltuja sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita tai kantarelleja

  • ½

    (luomu)sitruunan kuori raastettuna

  • 2 tl

    sitruunamehua

  • 1 prk (200 g)

    ranskankermaa tai 250 g ricottaa

  • suolaa, mustapippuria myllystä

  • 250 g

    mozzarellaa

  • 1 dl

    parmesaania raastettuna

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • tuoretta salviaa, rosmariinia tai basilikaa

  • 4 rkl

    pinjansiemeniä

Laita pelti uuniin. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Kauli taikina leivinpaperin päällä koko pellin kokoiseksi levyksi. Leikkaa taikina haluamasi kokoisiksi paloiksi. Laita pohjat leivinpapereineen kuumalle pellille. Paista noin 8 minuuttia.

Puhdista sienet. Paista niitä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä.

Tee täyte. Sekoita sitruunan mehu ja kuoriraaste ranskankermaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi mozzarella. Levitä ranskankermaseos esipaistetuille pohjille. Levitä päälle juustot ja sienet. Jatka paistamista muutama minuutti lisää.

Viimeistele pizzat öljyllä, yrteillä ja siemenillä. Tarjoa heti.

Vinkki: Voit korvata ranskankerman halutessasi tomaattipastakastikkeella.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat