Sieni-linssistroganoff - Reseptit | HS.fi

Sieni-linssistroganoff

Linssit ja sienet yhdistetään punaviinin kanssa vegaaniseen stroganoffiin. Ruoka vain paranee uudelleenlämmityksen myötä, joten se sopii erinomaisesti otettavaksi mukaan seuraavan päivän lounaalle.

5.9.2019 2:00

4–6 annosta

valmistusaika 25 min

  • 8 dl

    sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita

  • 1

    sipuli

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

  • 2 prk (yhteensä 800 g)

    kirsikkatomaatteja

  • 3 rkl

    punaviiniä tai 1 rkl balsamiviinietikkaa

  • 2 tl

    sokeria

  • 3 dl

    keitettyjä linssejä

  • 1 dl

    kasvipohjaista ranskankermaa, esimerkiksi Oatly iMat Fraiche

  • 2 dl

    lehtipersiljaa hienonnettuna

  • suolaa, mustapippuria

  • kuivattua chiliä

  Tarjoiluun:

  • polentaa, riisiä, perunamuusia tai pastaa

Puhdista ja viipaloi sienet. Paista niitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Laita hetkeksi sivuun.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä pehmeiksi. Lisää tomaatit, viini ja sokeri. Kiehauta. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia.

Lisää sienet, linssit, ranskankerma ja lehtipersilja. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Tarjoa polentan, riisin, muusin tai pastan kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat