4 annosta
valmistusaika 45 min
1
salottisipuli
200–300 g
tuoreita puhdistettuja sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita
50 g
voita
2 dl
hirssisuurimoita
2 dl
valkoviiniä
5 dl
vettä
1 dl
parmesaania raastettuna
suolaa
mustapippuria
■ Kuori salottisipuli ja leikkaa silpuksi. Leikkaa metsäsienet ronskisti vähän pienemmäksi.
■ Kuullota sipulit ja sienet kattilassa voissa (säästä nokare voita ruoan viimeistelyyn).
■ Huuhtele hirssit reilussa kylmässä vedessä huolellisesti, valuta ylimääräinen vesi pois.
■ Lisää huuhdellut hirssit kattilaan. Kuullota hetki.
■ Kaada joukkoon valkoviini. Anna kiehua noin 5 minuuttia, lisää sitten kattilaan vesi. Keitä noin 25 minuuttia tai siihen asti, kunnes ruoan rakenne on risottomaista. Voit lisätä lorauksen vettä kattilaan, jos neste uhkaa liiaksi vähentyä.
■ Lisää joukkoon raastettu parmesaani. Mausta suolalla, pippurilla ja nokareella voita.
Resepti: Kari Aihinen