Metsäsienihirssiä risoton tyyliin

Tarjoa metsäsienihirssi vaikkapa uunissa paistetun broilerin lisukkeena.

3.10.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika 45 min

  • 1

    salottisipuli

  • 200–300 g

    tuoreita puhdistettuja sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita

  • 50 g

    voita

  • 2 dl

    hirssisuurimoita

  • 2 dl

    valkoviiniä

  • 5 dl

    vettä

  • 1 dl

    parmesaania raastettuna

  • suolaa

  • mustapippuria

Kuori salottisipuli ja leikkaa silpuksi. Leikkaa metsäsienet ronskisti vähän pienemmäksi.

Kuullota sipulit ja sienet kattilassa voissa (säästä nokare voita ruoan viimeistelyyn).

Huuhtele hirssit reilussa kylmässä vedessä huolellisesti, valuta ylimääräinen vesi pois.

Lisää huuhdellut hirssit kattilaan. Kuullota hetki.

Kaada joukkoon valkoviini. Anna kiehua noin 5 minuuttia, lisää sitten kattilaan vesi. Keitä noin 25 minuuttia tai siihen asti, kunnes ruoan rakenne on risottomaista. Voit lisätä lorauksen vettä kattilaan, jos neste uhkaa liiaksi vähentyä.

Lisää joukkoon raastettu parmesaani. Mausta suolalla, pippurilla ja nokareella voita.

Resepti: Kari Aihinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat