Peuranpaistikeitto

Tähän keittoon liha paistetaan erikseen ja paistiviipaleet laitetaan valmiin keiton päälle. Tee keiton lisukkeeksi lipstikkaremouladea.

3.10.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika noin 1 h

  • 600 g:n

    peuranpaisti

  • 50 g

    voita

  • 1 rkl

    suolaa

  • mustapippuria

Keittopohja:

  • 1

    purjo

  • 6

    pientä naurista (kuorittuna yhteensä 200–300 g)

  • 10–12

    ruusukaalia

  • 200 g

    retikkaa

  • rypsiöljyä

  • 1½ l

    vahvaa lihalientä

  • 10

    oksaa timjamia

  • 10

    mustapippuria

  • 1

    laakerinlehti

  • suolaa

Lipstikkaremoulade:

  • 1

    ruukku lipstikkaa

  • 2 rkl

    kapriksia

  • 3 rkl

    suolakurkkua kuutioina

  • 1 tl

    sinappia

  • 1½ dl

    majoneesia

  • suolaa

  • mustapippuria

Paista peuranpaisti pannulla voissa kauniin ruskeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta paisti uunivuokaan ja kypsennä 130-asteisessa uunissa, kunnes sen sisälämpötila on 54 astetta, eli se vie noin 20 minuuttia.

Kääri paisti folioon ja anna vetäytyä 10–15 minuuttia.

Tee keittopohja. Puhdista purjo. Kuori ja leikkaa kasvikset isoiksi paloiksi. Paahda kasviksia kattilassa rypsiöljyssä, jotta saat niihin kauniin ruskean värin.

Lisää joukkoon lihaliemi, timjami, pippurit ja laakerinlehti. Keitä kasvikset liemessä kypsiksi, noin 10 minuuttia. Tarkista maku.

Tee remoulade-kastike. Leikkaa tuore lipstikka ja kaprikset silpuksi. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Tarkista maku, lisää mausteita tarvittaessa.

Annostele keittoa lautasille. Leikkaa paistista ohuita viipaleita valmiin keittopohjan päälle. Tarjoa lipstikkaremouladea keiton lisukkeena.

Resepti: Kari Aihinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat