4 annosta
valmistusaika noin 1 h
600 g:n
peuranpaisti
50 g
voita
1 rkl
suolaa
mustapippuria
Keittopohja:
1
purjo
6
pientä naurista (kuorittuna yhteensä 200–300 g)
10–12
ruusukaalia
200 g
retikkaa
rypsiöljyä
1½ l
vahvaa lihalientä
10
oksaa timjamia
10
mustapippuria
1
laakerinlehti
suolaa
Lipstikkaremoulade:
1
ruukku lipstikkaa
2 rkl
kapriksia
3 rkl
suolakurkkua kuutioina
1 tl
sinappia
1½ dl
majoneesia
suolaa
mustapippuria
■ Paista peuranpaisti pannulla voissa kauniin ruskeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta paisti uunivuokaan ja kypsennä 130-asteisessa uunissa, kunnes sen sisälämpötila on 54 astetta, eli se vie noin 20 minuuttia.
■ Kääri paisti folioon ja anna vetäytyä 10–15 minuuttia.
■ Tee keittopohja. Puhdista purjo. Kuori ja leikkaa kasvikset isoiksi paloiksi. Paahda kasviksia kattilassa rypsiöljyssä, jotta saat niihin kauniin ruskean värin.
■ Lisää joukkoon lihaliemi, timjami, pippurit ja laakerinlehti. Keitä kasvikset liemessä kypsiksi, noin 10 minuuttia. Tarkista maku.
■ Tee remoulade-kastike. Leikkaa tuore lipstikka ja kaprikset silpuksi. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Tarkista maku, lisää mausteita tarvittaessa.
■ Annostele keittoa lautasille. Leikkaa paistista ohuita viipaleita valmiin keittopohjan päälle. Tarjoa lipstikkaremouladea keiton lisukkeena.
Resepti: Kari Aihinen