4 annosta
valmistusaika 40 min
400 g
hirvenfileetä
1
sipuli
100 g
herkkusieniä
½ dl
rypsiöljyä
1 tl
tomaattipyreetä
1 rkl
sinappia
2–4 dl
kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
Sinappinen smetana:
2 dl
smetanaa
1 rkl
(karkeaa) dijoninsinappia
suolaa
sokeria
■ Kuutioi hirvenliha. Kuori ja leikkaa sipuli silpuksi. Puhdista herkkusienet, pilko pienemmiksi.
■ Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista hirvikuutiot kuumassa öljyssä. Nosta ruskistetut lihapalat pannusta hetkeksi pois.
■ Laita pannuun sipuli ja herkkusienet, kuullota aineksia 1–2 minuuttia sekoitellen. Lisää seuraavaksi joukkoon tomaattipyree ja sinappi. Jatka paistamista hetki hieman pienemmällä lämmöllä.
■ Lisää joukkoon ruskistetut lihapalat. Sekoita. Kaada mukaan kerma ja keitä kastikkeeksi, noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
■ Tee lisuke. Sekoita smetana ja sinappi yhteen, mausta suolalla ja ripauksella sokeria. Tarjoa hirvistroganovia sinappisen smetanan ja paahdettujen juuresten kera.
Resepti: Kari Aihinen