Hirvistroganov

Hirvistroganovin kanssa maistuvat uunijuurekset.

3.10.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika 40 min

  • 400 g

    hirvenfileetä

  • 1

    sipuli

  • 100 g

    herkkusieniä

  • ½ dl

    rypsiöljyä

  • 1 tl

    tomaattipyreetä

  • 1 rkl

    sinappia

  • 2–4 dl

    kuohukermaa

  • suolaa

  • mustapippuria

Sinappinen smetana:

  • 2 dl

    smetanaa

  • 1 rkl

    (karkeaa) dijoninsinappia

  • suolaa

  • sokeria

Kuutioi hirvenliha. Kuori ja leikkaa sipuli silpuksi. Puhdista herkkusienet, pilko pienemmiksi.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista hirvikuutiot kuumassa öljyssä. Nosta ruskistetut lihapalat pannusta hetkeksi pois.

Laita pannuun sipuli ja herkkusienet, kuullota aineksia 1–2 minuuttia sekoitellen. Lisää seuraavaksi joukkoon tomaattipyree ja sinappi. Jatka paistamista hetki hieman pienemmällä lämmöllä.

Lisää joukkoon ruskistetut lihapalat. Sekoita. Kaada mukaan kerma ja keitä kastikkeeksi, noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tee lisuke. Sekoita smetana ja sinappi yhteen, mausta suolalla ja ripauksella sokeria. Tarjoa hirvistroganovia sinappisen smetanan ja paahdettujen juuresten kera.

Resepti: Kari Aihinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat