Rakuunalla maustetut juurekset

Tuore rakuuna antaa juureksille elegantin maun. Tarjoa juureksia vaikka hirvistroganovin kanssa.

3.10.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika 45 min

  • 4

    porkkanaa

  • 2

    palsternakkaa

  • 1

    selleri

  • ½ dl

    rypsiöljyä

  • 4 rkl

    hunajaa

  • 2 rkl

    tuoretta rakuunaa hienonnettuna

  • 2 rkl

    omenaviinietikkaa

  • suolaa

  • mustapippuria

Kuori juurekset ja leikkaa paloiksi. Laita juurekset kulhoon ja kaada joukkoon rypsiöljyä. Mausta juurekset hunajalla, rakuunalla, etikalla, suolalla ja pippurilla.

Levitä maustetut juurekset leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda niitä 180-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai siihen asti, kunnes ne ovat kypsiä ja paahtuneen ruskeita.

Resepti: Kari Aihinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat