Lohi-feta-pinaattipiirakka - Reseptit | HS.fi

Lohi-feta-pinaattipiirakka

Kreikkalaisesta spanakopita-piiraasta inspiraationsa saanut lohi-pinaattipiirakka kääritään rullalle ja paistetaan paistinpannussa.

24.10.2019 2:00

10 annosta

valmistusaika 1½ h

  • 1 pkt (noin 450 g)

    filotaikinaa

  • 450 g (3 ps)

    pakastepinaattia

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 1

    sipuli hienonnettuna

  • 1

    valkosipulinkynsi hienonnettuna

  • pieni nippu

    lehtipersiljaa

  • pieni nippu

    tuoretta tilliä

  • 100 g

    ricottajuustoa

  • 150 g

    fetajuustoa

  • 4

    kananmunaa

  • 100 g

    kylmäsavulohta

  • mustapippuria

  • 1 tl

    suolaa

  • 150 g

    voita sulatettuna

Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä filotaikinalevyt kahden kostean keittiöpyyhkeen välissä, jotta ne eivät kuivu.

Sulata pinaatit ja purista niistä neste pois erittäin hyvin. Laita pinaatit kulhoon.

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita öljyssä muutamia minuutteja, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää sipulit pinaatin joukkoon.

Silppua lehtipersilja ja tilli ja lisää ne pinaattiseokseen.

Sekoita joukkoon ricotta ja murustele joukkoon myös feta.

Sekoita joukkoon kananmunat sekä kylmäsavulohi. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa pienellä määrällä suolaa.

Levitä kaksi filotaikina-arkkia vierekkäin pöydälle siten, että niiden reunat ovat noin 1 cm:n verran päällekkäin ja taikinalevy muodostaa suorakaiteen (kooltaan noin 90 cm x 35 cm). Lisää toiset arkit taikinaa edellisten päälle ja voitele kevyesti sulatetulla voilla. Lisää taas kaksi arkkia molempien päälle ja voitele. Toista, kunnes pinoissa on kaikki taikina-arkit. Voitele myös yläpinta kevyesti.

Leikkaa taikinapino leveyssuunnassa puoliksi eli niin, että saat kaksi kapeaa suorakaidetta (noin 90 cm x 17 cm).

Levitä puolet pinaatti-lohiseoksesta toisen suorakaiteen pitkään reunaan ja kääri rullalle. Tee samoin toisen levyn kanssa.

Rullaa taikinapötköt löysähköksi kierteeksi ja aseta ne hyvin voideltuun paistinpannuun tai pyöreään uunivuokaan (halkaisija noin 30 cm). Voitele vielä kevyesti voilla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Paista piirasta noin tunnin verran 180-asteisessa uunissa.

Resepti: Kaisa Johansson

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat