Munakoisosalaattitahna

Kypsennä munakoiso pehmeäksi, murskaa haarukalla ja mausta yrteillä. Nauti hyvän leivän kanssa tai lisukkeena.

7.11.2019 2:00

4 annosta

valmistusaika 40 min

  • 1

    munakoiso

  • 1

    salottisipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2

    paahdettua paprikaa etikkaliemessä

  • 1 dl

    lehtipersiljaa hienonnettuna

  • ½ dl

    minttua hienonnettuna

  • ½ tl

    suolaa

  • ½ tl

    sokeria

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 rkl

    viinietikkaa

  • yrttejä koristeluun

Huuhtele munakoiso ja leikkaa puoliksi. Nosta munakoisot uunivuokaan. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Kaavi munakoison hedelmäliha kuoresta leikkuulaudalle. Murskaa haarukalla ja nosta kulhoon.

Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Hienonna persilja ja minttu. Sekoita kaikki ainekset munakoisomurskan joukkoon. Anna maustua vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat