Vegaaninen janssoninkiusaus - Reseptit | HS.fi

Vegaaninen janssoninkiusaus

Janssoninkiusaus, tuo yöruokien kermainen klassikko, saa haastajan vegaanisesta, keveämmästä versiosta.

14.11.2019 2:00

6 annosta

valmistusaika 1 h 10 min

  • 1 kg

    peruna-sipulisuikaleita (pakaste)

  • 2 rkl

    pikkukapriksia

  • 1 prk (2½ dl)

    kaurakermaa, esimerkiksi Oatly

  • 2 dl

    kauramaitoa

  • 3 rkl

    kasvistahnaa, esimerkiksi Tartex

  • 1 tl

    suolaa

  • ½ tl

    valkopippuria myllystä

  • ½–1

    dl korppujauhoja

  • 50 g

    vegaanista margariinia

Laita jäinen peruna-sipulisekoitus ja kaprikset uunivuokaan. Sekoita kerma, maito, Tartex-kasvistahna, suola ja pippuri keskenään. Kaada vuokaan.

Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Ripottele pinnalle korppujauhoja ja nosta päälle margariininokareita. Jatka paistamista noin 20 minuuttia tai siihen asti, kunnes paistos on mehevän kypsä. (Tarkista paistoaika perunapussin kyljestä.) Tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki: Koristele kiusauksen pinta halutessasi kapriksilla ja yrteillä.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat