Tyrnilohipastrami

Sinapin- ja seesaminsiemenillä kuorrutettu, hyvässä suolassa graavattu lohi paistetaan pikaisesti pannulla, jolloin siementen aromit tulevat voimakkaammin esille. Halutessasi voit jättää pinnan paistamatta – tyrnillä ja rosmariinilla graavattu lohi maistuu sellaisenaankin mahtavalta.

28.11.2019 2:00

6 annosta

valmistusaika 12–24 h graavaus + 20 min

  • 500 g

    lohifileetä fileen keskiosasta

  • 1 rkl

    suolaa

  • 1 tl

    sokeria

  • 4 rkl

    tyrnimarjoja

  • 1

    oksa rosmariinia

  Pinnalle:

  • 1 rkl

    seesaminsiemeniä

  • 1 rkl

    sinapinsiemeniä

  Paistamiseen:

  • 1 rkl

    öljyä

  Päälle:

  • 1 dl

    parmesaania

  • 1 dl

    basilikan lehtiä

Leikkaa lohifileen paksusta kohdasta suorakaiteen muotoinen pala (500 g), poista ruodot ja nahka.

Ripottele fileelle suolaa, sokeria ja murskattuja tyrnimarjoja. Levitä päälle rosmariininlehtiä. Kääräise tuorekelmuun. Anna graavaantua jääkaapissa 12–24 h.

Raaputa mausteseos pois lohifileen pinnalta. Jos haluat tehdä tyrnigraavattua lohta, se on nyt valmista. Mutta jos haluat tehdä tyrnilohipastramia, jatka valmistusta.

Sekoita seesamin- ja sinapinsiemenet keskenään lautasella, pyörittele lohifilee siemenissä.

Paista lohifilee nopeasti kuumalla paistinpannulla öljytilkassa käännellen, kunnes jokainen sivu on kauniin ruskea. Paistamisen tarkoitus on herättää sinapin- ja seesaminsiementen aromit esille ja ruskistaa pintaa hieman, ei kypsentää fileetä. Varo pannulta poksahtelevia siemeniä.

Viipaloi lohifilee noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet tarjoilulautaselle. Raasta päälle parmesaania. Viimeistele basilikan lehdillä.

Jos haluat tehdä tyrnigraavattua lohta, jätä lohen pinta paistamatta.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat