Sieniwellington - Reseptit | HS.fi

Sieniwellington

Vegaaninen sieniwellington on näyttävä juhlapöydän kruunu, joka maistuu myös lihansyöjille.

5.12.2019 2:00

8–10 annosta

valmistusaika 50 min + taikinan sulatus

Sienitäyte:

  • 400 g

    ruskeita herkkusieniä

  • 1–2

    lehtisellerin vartta

  • 1

    sipuli

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 rkl

    balsamiviinietikkaa

  • 3

    oksaa tuoretta rosmariinia

  • ½ tl

    suolaa

  • mustapippuria myllystä

Paistettu härkis- tai nyhtökauratäyte:

  • 1 pkt

    maustamatonta härkistä tai nyhtökauraa

  • 4

    mustakaalin lehteä

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 tl

    savupaprikajauhetta

  • 1 tl

    valkosipulijauhetta

  • ½ tl

    suolaa

  • 1 tl

    kuivattua timjamia

  • ½ dl

    kaurakermaa

Lisäksi:

  • 1 iso (600 g)

    lehtitaikinalevy

  • 2–3 rkl

    kaurakermaa voiteluun

  • tuoretta rosmariinia koristeluun

Karpalosurvos:

  • 200 g

    pakastekarpaloita

  • 2 rkl

    sokeria

  • 1 rkl

    tuoretta silputtua rosmariinia

Ota lehtitaikinalevy sulamaan reilua tuntia ennen leipomista. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.

Pilko herkkusienet ja hienonna selleri. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää pannulle sienet, selleri ja sipulit. Mausta balsamiviinietikalla. Irrota rosmariininoksista lehdet ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä.

Siirrä sienipaistos tehosekoittimeen ja sekoita nopeasti karkeaksi tahnaksi.

Kuumenna pannu uudelleen. Lisää öljy ja kaali. Kuullota hetki. Lisää sitten härkis ja mausteet. Paista härkikseen hieman väriä ja lisää pannulle kaurakerma.

Levitä iso lehtitaikinalevy leivinpaperille ja kauli siitä noin 60–70 cm:n pituinen levy. Levitä herkkusieniseos koko lehtitaikinalevylle. Levitä vielä paistettu härkis noin 5–7 cm:n leveydelle lehtitaikinalevyn keskelle. Kääri lehtitaikina rullalle ja kääräise rulla kranssiksi. Voitele kranssi kaurakermalla ja leikkaa siihen viiltoja.

Paista rullaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Valmista karpalosurvos sillä välin, kun wellington on uunissa. Sulata jäiset karpalot ja survo ne esimerkiksi haarukalla. Mausta karpalosurvos sokerilla ja silputulla rosmariinilla.

Koristele wellington tuoreella rosmariinilla ja tarjoa karpalosurvoksen kanssa.

Resepti: Elina Innanen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat