Pikaporkkala - Reseptit | HS.fi

Pikaporkkala

Marinoitu porkkana käy ”kylmäsavulohesta” ja tämä pikaversio valmistuu puolessa tunnissa.

5.12.2019 2:00

riittää 40 pienelle leivälle

valmistusaika 30 min

  • 4

    isoa porkkanaa

  • 3 rkl

    öljyä

  • 1 tl

    nestesavua

  • 2 tl

    riisiviinietikkaa

  • 2 rkl

    soijakastiketta

  • ½

    nori-merileväarkki tai 2 rkl valmiita norihiutaleita

  • suolaa

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Kuori porkkanat ja leikkaa ne pitkittäin viipaleiksi kuorimaveitsellä.

Sekoita yhteen öljy, nestesavu, riisiviinietikka ja soijakastike. Levitä porkkanat uunipellille ja sekoita marinadi porkkanoiden joukkoon.

Paista porkkanoita noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin pehmeitä. Jos käytät noriarkkia, silppua se terävän veitsen avulla. Anna porkkanoiden jäähtyä hetken aikaa ja sekoita sitten joukkoon nori ja mausta suolalla.

Resepti: Elina Innanen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat