4–6 annosta
valmistusaika 1 h
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
10
öljyyn säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia
200 g
kirsikkatomaatteja
1–2 rkl
oliiviöljyä
400 g
tomaattimurskaa
70 g
tomaattisosetta
1 rkl
kasvisfondia
1 tl
sokeria
1 rkl
sitruunamehua
chilirouhetta maun mukaan
mustapippuria myllystä
1
ruukku basilikaa
500 g
vegaanisia perunagnoccheja
300 g
pakastesoijapyöryköitä (esimerkiksi Anamma)
150 g
vegaanista sulavaa juustoraastetta
2 dl
kaurakermaa
■ Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja halkaise kirsikkatomaatit.
■ Kuumenna öljy uuninkestävässä isossa paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää aurinkokuivatut tomaatit. Kaada pannulle tomaattimurska ja -sose. Mausta fondilla, sokerilla, sitruunamehulla, chilillä ja mustapippurilla.
■ Silppua basilika ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Lisää gnocchit sekä jäiset soijapyörykät. Yhdistä juustoraaste ja kaurakerma ja levitä seos pannun pinnalle.
■ Siirrä pannu uuniin ja paista noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Resepti: Elina Innanen