Vegaaninen gnocchi-vegepullavuoka

Tuorepastahyllyltä löytyvistä perunagnoccheista ja valmiista soijapyöryköistä tekee vähällä vaivalla herkullisen tomaattisen uuniruoan, josta ei puutu makua.

2.1.2020 2:00

4–6 annosta

valmistusaika 1 h

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 10

    öljyyn säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia

  • 200 g

    kirsikkatomaatteja

  • 1–2 rkl

    oliiviöljyä

  • 400 g

    tomaattimurskaa

  • 70 g

    tomaattisosetta

  • 1 rkl

    kasvisfondia

  • 1 tl

    sokeria

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • chilirouhetta maun mukaan

  • mustapippuria myllystä

  • 1

    ruukku basilikaa

  • 500 g

    vegaanisia perunagnoccheja

  • 300 g

    pakastesoijapyöryköitä (esimerkiksi Anamma)

  • 150 g

    vegaanista sulavaa juustoraastetta

  • 2 dl

    kaurakermaa

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja halkaise kirsikkatomaatit.

Kuumenna öljy uuninkestävässä isossa paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää aurinkokuivatut tomaatit. Kaada pannulle tomaattimurska ja -sose. Mausta fondilla, sokerilla, sitruunamehulla, chilillä ja mustapippurilla.

Silppua basilika ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Lisää gnocchit sekä jäiset soijapyörykät. Yhdistä juustoraaste ja kaurakerma ja levitä seos pannun pinnalle.

Siirrä pannu uuniin ja paista noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Resepti: Elina Innanen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat